Varaždinska pretpremijera filma „Ufuraj se i pukni“ u kinu Gaj 27. ožujka

vv | 7.3.2019. u 12:16h | Objavljeno u Društvo

„Ufuraj se i pukni“, prvi varaždinski dugometražni film snimljen prema istoimenoj komediji Kerekesh Teatra,  bit će premijerno prikazan u srijedu, 27. ožujka u varaždinskom kinu Gaj. Nakon projekcije, koju priređuje RC Varaždin Jug uz pomoć POU Varaždin i  Blitz filma te ima dobrotvorni karakter,  bit će druženje s redateljem Ljubomirom Kerekešem i glavnim glumcima, Zoranom Pribičevićem i Janom Kerekešom.

- Film je snimljen u kolovozu 2018. godine, a u njemu sudjeluje više od 30 glumaca, dok su se filmu putem glazbe priključili i Dubioza kolektiv te Mejaši. Autorski tim čini više od 60 umjetnika. Film traje 85 minuta pa unaprijed upozoravam da bi publika mogla osjećati snažne bolove u području trbušnih mišića. U svakom slučaju, preporučam razgibavanje donje čeljusti prije gledanja, poručio je  Jan Kerekeš najavljujući skoru pretpremijeru  filma, koji je sniman na više od trideset lokacija diljem grada Varaždina pa će sigurno pobuditi interes upravo varaždinske publike.

Varaždinske pretpremijere ne bi bilo da nema kina Gaj, odnosno POU Varaždin.

- Uvijek smo spremni podržati kvalitetnu dobrotvornu aktivnost, a posebno kad je riječ o audio-vizualnom sadržaju i populariziranju filma u gradu Varaždinu. Vjerujemo da će građani uživati i opustiti se i veselimo se druženju u kinu Gaj, rekla je Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin koje upravlja kinom Gaj.

ulaznica_k2.jpg

Zahvalnost što su osobno i pretpremijerom odlučili poduprijeti projekt varaždinskih rotarijanaca pod nazivom „Rotary STEM LAB Varaždin“, glumcima i redatelju filma „Ufuraj se i pukni“, kao i partnerima, uputili su predstavnici RC Varaždin Jug.

- Ekipi filma veliko hvala na susretljivosti, kao i Blitz filmu i POU Varaždin.  Kad smo im predložili, odmah su pristali da zajedno priredimo pretpremijeru za koju postoji ograničen broj ulaznica, koje se mogu dobiti u Suvenirnici  na varaždinskom Korzu, uz donaciju od 50 kuna. Prikupljena sredstva iskoristit će se za opremanje radionica iz STEM područja za učitelje i učenike škola na području Varaždinske županije, rekao je Ivica Kruhoberec, predsjednik RC Varaždin Jug, dodajući da Varaždinci imaju priliku podržati STEM projekt dobrotvornim prilozima, a usput se ufurati i puknuti od smijeha za vrijeme pretpremijere, ali i nakon nje tijekom druženja s ekipom filma.

„Rotary STEM LAB Varaždin“, kako je pojasnio Martin Kralj, voditelj projektnog tima u RC Varaždin Jug, projekt je kojim se želi povećati  interes i motivacija učenika za prirodne i tehničke znanosti te tehnologiju i inženjerstvo, odnosno  ojačati kompetencije djelatnika škola za rad s učenicima

- Predviđamo da će svake godine, nakon što se uspostavi laboratorij, 500-1500 učenika biti na edukacijama u skladu sa zahtjevima gospodarstva i suvremenih tehnologija. Projekt provode i koordiniraju tri varaždinska Rotary kluba: RC Varaždin, RC Varaždin 1181 i RC Varaždin Jug. U projektu sudjeluju Varaždinska županija, 33 osnovne škole s područja županije, Elektrostrojarska škola Varaždin, Rotary Distrikt 1913, Rotary International i mnogi drugi, dodao je.