Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin uspješni na međunarodnom natjecanju Dabar Foto: Ilustracija/Pixabay

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin uspješni na međunarodnom natjecanju Dabar

VV | 29.11.2020. u 14:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici Elektrostrojarske škole Varaždin i ove su godine sudjelovali na međunarodnom natjecanju Dabar koje je održano online.

Riječ je o natjecanju koje promiče informatiku i računalno razmišljanje, a zadaci su osmišljeni tako da potiču logičko razmišljanje, primjenu temeljnih informatičkih koncepata te razvoj različitih strategija rješavanja.

Samo natjecanje koncipirano je tako da prijavljeni učenici online (na sustavu Loomen) rješavaju 12. zadataka u vremenskom ograničenju od 40 minuta. Natjecanje se organizira u pet kategorija (kategorija ovisi o razredu koji učenici polaze). Ove godine 19 učenika Elektrostrojarske škole Varaždin natjecalo se u kategoriji GigaDabar koja je namijenjena učenicima svih razreda srednje škole. Od ukupno 4396 učenika iz cijele Hrvatske, učenici Elektrostrojarske škole plasirali su se unutar 150 mjesta na rang listi. Sedmero učenika - Jurica Radović, Sebastian Tukač, Roko Šestak, Ivan Božak, Dorian Vuk, Dorijan Gegač i Luka Kanjir - postigli su izvrstan rezultat na natjecanju te se tako našli na popisu 10 % najuspješnijih učenika kategorije GigaDabar.

U natjecanju su sudjelovali Ivan Božak, Paula Cesar, Dorijan Gegač, Oliver Hrast, Dino Huđ, Luka Kanjir, Viktor Kranjec, Matej Mavrek, Alen Plantić, Jurica Radović, Silvija Ričko, Roko Šestak, Dorian Šturbek, Sebastian Tukač, Simon Vincek, Toni Vinter, Dominik Virag, Dorian Vuk, Jurica Vukalović.

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga "Suradnici u učenju", Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja te CARNeta.