Učenici Centra izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije u posjeti Institutu za hrvatski jezik Foto: Sanja Biškup

Učenici Centra izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije u posjeti Institutu za hrvatski jezik

Varaždinske vijesti | 19.3.2019. u 08:18h | Objavljeno u Društvo

Učenici Centra izvrsnosti za hrvatski jezik Varaždinske županije posjetili su, u okviru terenske nastave u Zagrebu, Hrvatsko narodno kazalište te Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. 

Najprije su uz stručno vodstvo otkrivali tajne povijesti Hrvatskog narodnog kazališta, a zatim su ih dočekali ljubazni domaćini Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje na čelu s ravnateljem, dr. sc. Željkom Jozićem.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava Mjesec hrvatskoga jezika, koji počinje 21. veljače, na Međunarodni dan materinskoga jezika, a završava 17. ožujka, na dan kad završavaju Dani hrvatskoga jezika.

Tako su učenici su sa svojim voditeljicama, Natašom Sedlar, Sunčicom Križan – Kadi te Sanjom Biškup, sudjelovali na interaktivnim stručnim predavanjima vezanim uz glagoljicu, posuđenice te hrvatske nazive svih mjeseci u godini.

Predavanja su održale dr. sc. Goranka Blagus Bartolec, dr. sc. Ivana Matas Ivanković, dr. sc. Marijana Horvat te dr. sc. Martina Kramarić. Učenici su s velikim interesom pratili predavanja, a svojim su pitanjima i dodatnim angažmanom dokazali da interes za učenje i usavršavanje hrvatskoga jezika uvijek postoji. Učenici Centra izvrsnosti za hrvatski jezik, svojim su posjetom, zatvorili Dane otvorenih vrata Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.