Učenica Gospodarske škole Petra Aračić osvojila prvu nagradu za najbolji prijevod s francuskog jezika Foto: Gospodarska škola Varaždin

Učenica Gospodarske škole Petra Aračić osvojila prvu nagradu za najbolji prijevod s francuskog jezika

VV | 29.3.2021. u 13:56h | Objavljeno u Društvo

U okviru obilježavanja mjeseca Frankofonije u Republici Hrvatskoj te u organizaciji Francuskog instituta u Zagrebu, Gospodarska škola Varaždin uključila se u nagradni natječaj "Concours de traduction littéraire" - prijevod ulomka iz novele "Odette Toulemonde" autora Erica Emmanuela Schmitta.

Učenica 3. H razreda Petra Aračić, čija je mentorica bila Kristina Kuščar, osvojila je prvu nagradu za najbolji prijevod u konkurenciji od ukupno 17 srednjih škola diljem Hrvatske.

Petra je kao jednu od nagrada osvojila dvije pozivnice za svečanu premijernu izvedbu autorove drame "Gospodin Ibrahim i cvjetovi Kurana", koja se održala 18. ožujka u HNK Zagreb te je sljedećeg dana prisustvovala svečanom uručenju druge nagrade (kompletu autorovih knjiga) od strane samog autora u Hrvatskom glazbenom zavodu.

- Nakon svečanog uručenja nagrada uslijedilo je ugodno druženje i intervju s autorom te potpisivanje knjiga. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo za našu učenicu i daljnji poticaj za učenje francuskog jezika - izvijestili su iz Gospodarske škole Varaždin.