U Osnovnoj školi Kneginec Gornji započela provedba programa „Produženi boravak“

V.V. | 19.10.2016. u 16:14h | Objavljeno u Društvo

Odlukom Općine Gornji Kneginec o financiranju produženog boravka učenika Osnovne škole Kneginec Gornji za vrijeme školske godine 2016./2017., u Osnovnoj školi Kneginec Gornji započela je provedba programa „Produženi boravak“ kao oblik odgojno-obrazovnog rada namijenjen učenicima razredne nastave s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec, a u cilju organiziranog provođenja vremena učenika nakon redovne nastave, tijekom kojeg provode vrijeme u igri i pisanju domaće zadaće, a imaju i organiziran ručak.

U Program produženog boravka učenici se uključuju temeljem odluke roditelja ili skrbnika. Program produženog boravka provodi se pod uvjetima da se provodi u dane koji su službeno određeni kao nastavni radni dani u toku školske godine, da se broj polaznika produženog boravka odredi u jednoj grupi u sukladno važećim propisima, da ga provode stručne osobe sukladno zakonskim propisima i da vrijeme provođenja Programa iznosi šest punih sati dnevno.

Troškovi provedbe programa produženog boravka u 2016. godini u razdoblju školske 2016/2017. godine dijele se na način da Općina Gornji Kneginec financira troškove rada stručne osobe u produženom boravku, okvirno 100 tisuća kuna na godišnjoj razini, iz Proračuna Općine Gornji Kneginec, a roditelji odnosno skrbnici djeteta snose materijalne troškove (ručak, radni materijal).

Danas su polaznike programa „Produženi boravak“ u Osnovnoj školi Kneginec Gornji posjetili, u pratnji ravnatelja Miljenka Rožmarića, općinski načelnik Goran Kaniški i njegov zamjenik Robert Đuranec. U samom početku provođenja u navedeni program uključilo se 17-tero djece, a tijekom godine mogu se naknadno uključiti i ostali zainteresirani.