Tvrtka Bernarda i Varaždinske Toplice ugostili profesorice iz Španjolske u sklopu Erasmus+ projekta Foto: Varaždinske Toplice

Tvrtka Bernarda i Varaždinske Toplice ugostili profesorice iz Španjolske u sklopu Erasmus+ projekta

Varaždinske vijesti | 18.4.2019. u 12:07h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Tvrtka Bernarda i Varaždinske Toplice ugostili su četiri profesorice iz Španjolske i njihovog domaćina, profesoricu Helenu Ivanac-Perutku, koordinatoricu EU projekata. Gošće iz Španjolske su u Hrvatsku doputovale u okviru Erasmus+ projekta „Work programme for VETstaff mobility“, koji obuhvaća mobilnost profesora strukovnog sektora (VET), u sklopu kojega ciljevi i ishodi planski slijede zadani detaljni program.

- Srednja škola Dugo Selo, u sklopu spomenutog projekta mobilnosti za profesore strukovnog sektora, je bila domaćin profesoricama ekonomske skupine predmeta. Riječ je o četiri drage, pametne, elokventne i radoznale Španjolke koje dolaze iz grada Xativa u blizini Valencije, iz škole „IES dr. Lluís Simarro“. Razlog njihovog dolaska bio je razmjena iskustva u odgoju i obrazovanju, prezentacija regije, uočavanja razlika, ali i poveznica između španjolskog i hrvatskog obrazovnog modela – otkrila je Helena Ivanac-Perutka.

Tijekom njihovog petodnevnog boravka u Hrvatskoj obuhvaćene su sve kulturne, obrazovne, odgojne i ekonomske karakteristike Hrvatske.

- Upravo u ovom posljednjem segmentu zamolili smo gospođu Bernardu Cecelju, vlasnicu tvrtke Bernarda d.o.o., da bude naš domaćin. Mislim da nismo mogli bolje izabrati s obzirom da je riječ o divnoj ženi, vrhunskoj poduzetnici, vizionarki, pravom poslovnom uzoru mladim ljudima. Bila je to prilika da se naše gošće iz Španjolske uvjere i u ljepote cijele sjeverne Hrvatske te upoznaju ljubazne i iznimno marljive ljude – dodala je Ivanac-Perutka.

Gošće su tijekom boravka u Varaždinskim Toplicama obišle gradsko središte, posjetile Arheološki park Aquae Iasae i Zavičajni muzej Varaždinske Toplice, kojim ih provela Spomenka Vlahović, ravnateljica Muzeja.A da ovo neće biti posljednjih posjet stranih gostiju Varaždinskim Toplicama i tvrtki Bernarda u sklopu europskih projekata, najavila je i sama profesorica Ivanac-Perutka.

- Budući da su moji partneri, kolege, a slobodna sam reći i prijatelji s kojim radim EU projekte od 2015. godine Španjolci, Talijani, Portugalci, Nijemci, Norvežani, Rumunji, Mađarii Česi, nadam se da će se naša suradnja nastaviti u sklopu Erasmus+ programa. Sjeverna regijapostat će baza projekta o kulturnoj baštini kao i drugih EU projekata koje planiram u skoroj budućnosti – zaključila je Helena Ivanac-Perutka.

56938149_1310403829122817_5504283417715408896_o.jpg

DSC_8781.JPG

57090130_1310403605789506_3530254643894419456_o.jpg