Popularni TV-voditelj Robert Knjaz na Sveučilištu Sjever o radu u području televizije Foto: YouTube

Popularni TV-voditelj Robert Knjaz na Sveučilištu Sjever o radu u području televizije

N.L./VV | 26.3.2017. u 16:07h | Objavljeno u Društvo

Sveučilište Sjever poziva sve zainteresirane na gostujuće predavanje poznatog TV voditelja i autora Roberta Knjaza pod nazivom Inovativne TV forme, koje će se održati u srijedu, 29. ožujka u 15 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica u dvorani A01.

Robert Knjaz diplomirao je 2001. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (smjer marketing) te 2013. godine završava MA na Akademiji dramskih umjetnosti (magistar filmske i tv režije).

Prvi mu je posao bio na "Dugavskoj kabelskoj televiziji" čiji je bio suosnivač i suvlasnik. Nakon toga 1994. godine prelazi na OTV gdje je bio voditelj emisije "Serbus Zagreb" te poslije voditelj i autor emisije "Zaleđe".

Godine 1995. Knjaz je prešao na HTV, gdje je uređivao "Svlačionicu" a pokreće i "Nogometnu televiziju". Tih godina angažira se kao kolumnist u tjedniku "Globus" ("Četiri uha - dva trbuha") a kasnije i kao autor i voditelj emisije "Kod dva jablana" na Radiju 101. Nakon toga dobio je stipendiju State Departmenta te otišao na jednogodišnje stručno usavršavanje za novinare u SAD (Mexico State University), a kad se vratio u Hrvatsku, prešao je na RTL Televiziju. epizoda.

Sa snimanjem "Mjenjačnice" započinje 2004. godine u kojoj su se našle mnoge osobe iz hrvatskog javnog života. Nakon dvije sezone "Mjenjačnice", Robert Knjaz je snimao putopisni show "Koledžicom po svijetu" za koju je nagrađen "Večernjakovim ekranom" u kategoriji najoriginalnije emisije. Robert Knjaz osnivač je i vlasnik televizijske i filmske produkcijske tvrtke "Sirovina i sinovi". Osim na televiziji, Knjaz je predavač na privatnom veleučilištu VERN na – kolegiju "Inovativne TV forme".

Kroz zanimljivo predavanje Knjaz će studentima prenijeti svoja iskustva o dugogodišnjem radu u području televizije i popularnim televizijskim serijalima "Mjenjačnica", "Svlačionica", "Koledžicom po svijetu", "Klasici narodu", "I to je Hrvatska"...