Tri učiteljice s I. OŠ Varaždin stručno se usavršavale u Turskoj Foto: I. OŠ Varaždin

Tri učiteljice s I. OŠ Varaždin stručno se usavršavale u Turskoj

Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 19:19h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ KA2 "Learning and improving fluent English" tri su učiteljice s I. OŠ Varaždin boravile na stručnom usavršavanju u Izmiru u Turskoj.

Riječ je o aktivnostima učenja, poučavanja i treninga koje su se održavale od 1. do 6. prosinca, a uključuju posjet školi Oguzhan Ozkaya Balcova Ortaoglu te prisustvovanje nastavnim satima matematike i likovne kulture na engleskom jeziku.

Učiteljice njemačkog jezika Gordana Kovačić i Željka Hutinski te koordinatorica projekta, učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš, upoznale su nove partnere projekta koji dolaze iz Italije, Turske, Litve i Makedonije. Tijekom stručnog usavršavanja dogovorene su sve projektne aktivnosti te mobilnosti s učenicima.

U projektu sudjeluje i 18 učenika I. OŠ Varaždin koji će tijekom projekta imati prilike usavršiti svoje znanje engleskog jezika kroz razne aktivnosti te će putovati na mobilnosti u Napulj u Italiji, u Vilnius u Litvu te u Debar u Makedoniju. Sljedeća mobilnost s učenicima je u Hrvatskoj u ožujku 2020. godine, kada će I. OŠ ugostiti svoje projektne partnere.

Učiteljice su tijekom mobilnosti posjetile kulturne znamenitosti Izmira, ruševine grada Efeza, kuću Djevice Marije te se upoznale s kulturom i gastronomijom Turske.

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_01.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_02.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_03.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_04.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_05.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_06.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_07.JPG

I_OS_Varazdin_Erasmus_Turska_08.JPG