Topličkim studentima i učenicima dodijeljene gradske stipendije Foto: Grad Varaždinske Toplice

Topličkim studentima i učenicima dodijeljene gradske stipendije

V.M./Varaždinske vijesti | 14.12.2016. u 18:45h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždinske Toplice u narednoj akademskoj godini stipendirat će osam učenika i 14 studenata za što je osigurano ukupno 108 tisuća kuna.

Od ukupno osam stipendija za učenike riječ je o tri stipendije za nadarene učenike, četiri stipendije po osnovi socijalno-ekonomskog statusa te jedna stipendija za dijete s posebnim potrebama. Mjesečni iznos stipendije iznosi 300 kuna ili ukupno 24 tisuće kuna u ovoj školskoj godini.

Grad je također osigurao i financijska sredstava za 14 studenata. Od toga 12 stipendija odnosi se na nadarene studente dok su dvije stipendije dodijeljene po osnovi socijalno-ekonomskog statusa. Za ukupno 14 studentskih stipendija u ovoj akademskoj godini osiguran je iznos od 84 tisuće kuna, a svaki student imat će na raspolaganju mjesečni iznos od 600 kuna.

Učenike i studente prilikom potpisivanja ugovora pozdravila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Goranka Štefanić zaželjevši im puno uspjeha u ispunjavanju svojih školskih i akademskih obveza.

Dodjelom stipendija Grad Varaždinske Toplice nastoji olakšati, prije svega roditeljima učenika i studenata, financijske obveze koje zasigurno nisu male. I učenicima i studentima prvenstvena briga trebalo bi biti učenje i stjecanje novih znanja. Nadam se da smo dodjelom stipendija uspjeli barem u jednom dijelu smanjiti brige kako isfinancirati sve obveze koje školovanje u današnje vrijeme nosi sa sobom – kazala je gradonačelnica Štefanić prilikom potpisivanja ugovora.

Najavila je, u okviru proračunu za narednu godinu, povećanje broja stipendija.

Stipendije_1.JPG

Stipendije_2.JPG

Stipendije_3.JPG

Stipendije_4.JPG

Stipendije_5.JPG

Stipendije_6.JPG