Toplički učenici na terenskoj nastavi istraživali Varaždin Foto: OŠ Varaždinske Toplice/Ružica Erić

Toplički učenici na terenskoj nastavi istraživali Varaždin

V.M./Varaždinske vijesti | 9.11.2016. u 18:02h | Objavljeno u Društvo

Učenici trećih razreda topličke škole i PŠ Petkovec su u petak, 4.studenoga 2016., bili na terenskoj nastavi u Varaždinu s učiteljicama Ružicom Erić, Biserkom Bešenić i Natalijom Bešenić

Cilj je terenske nastave bio upoznati Varaždin kao kulturno, administrativno i gospodarsko središte Varaždinske županije te simbole Varaždina (Gradsku vijećnicu, groblje, gotičko- renesansnu utvrdu Stari grad). 

Učenici su posjetili Entomološki muzej koji nudi slikoviti i atraktivni prikaz svijeta kukaca u njihovom prirodnom staništu. Slijedila je lagana šetnja do Staroga grada gdje su razgledali tvrđavu izvana, prošetali bedemima i nasipima i na kraju posjetili Muzej grada Varaždina smješten u tvrđavi. 

Šetnjom kroz grad upoznali su se s palačama, ulicama, trgovima, Korzom, Gradskom vijećnicom, katerdralom, zgradom Hrvatskog narodnog kazališta i ostalim znamenitostima Varaždina. 

Za kraj su posjetili Odjel za djecu Gradske knjižnice „Metel Ožegović“ gdje je pod stručnim vodstvom održana edukacija. 

Ciljevi ove terenske nastave su u potpunosti ostvareni,a osim lijepih uspomena i znanja, učenici su svojim domovima ponijeli i suvenire koji će ih podsjećati na posjet prekrasnom Varaždinu. 

terenska_toplice_1.jpg

terenska_toplice_2.jpg

terenska_toplice_3.jpg

terenska_toplice_4.jpg

terenska_toplice_5.jpg