Toplička OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića dio mreže škola Pasch - Schule

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.11.2018. u 16:03h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učiteljica topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića Mara Malenica prisustvovala je svečanome prijemu kod veleposlanika Njemačke gospodina Roberta Klinkea.

Tako je proslavljen 10. rođendan Pasch organizacije koja danas djeluje u cijelom svijetu, a veleposlanik je pohvalio sve učitelje i škole koje su postale Pasch škole, a nakon kratkog glazbenog programa, uzvanici su se družili uz domjenak u prostorima veleposlanikove rezidencije u Zagrebu.

Toplička je škola još od 2011. godine dio mreže škola Pasch - Schule - škola partner budućnosti te prva osnovna škola u Hrvatskoj koja je dio Pasch - Schule.

Inače, Pasch - Schule osmišljena je kao mreža škola iz cijelog svijeta koje razmjenjuju znanja učeći njemački jezik, a načinom rada razlikuju se od ostalih škola.

- Naša je škola pod vodstvom učiteljice njemačkoga jezika Mare Malenice provodila ispite za njemačku jezičnu diplomu- Deutsches Sprachdiplom. PASCH plaketu uručio nam je tadašnji veleposlanik Njemačke gospodin Fischer uz prigodnu svečanost u školi - kaže Malenica .