Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever: studenti će se moći povezati s poslodavcima, a možda i naći posao Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever: studenti će se moći povezati s poslodavcima, a možda i naći posao

VV | 20.3.2021. u 13:33h | Objavljeno u Društvo

- Budući studenti prepoznali su snagu i značaj Sveučilišta Sjever kao mjesta na kojem će steći sva potrebna znanja za svoj budući razvoj karijere. Kvaliteta studijskog programa na prvom je mjestu, naravno, uz potrebe i želje studenata čemu je dokaz i Connect Week UNIN - Tjedan karijera Sveučilišta Sjever koji se uz pokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore, ali i potporu više od 40 međunarodno priznati tvrtki i ustanova iz područja za koje upravo Sveučilište Sjever obrazuje stručnjake, održava od 22. do 26. ožujka i to u online izdanju sa prijenosom uživo na službenom Youtube kanalu Sveučilišta Sjever - istaknuo je jedan od organizatora, prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin.

Connect Week UNIN prepoznat je kao krovni događaj povezivanja poslodavaca i studenata. Studentima Sveučilišta Sjever predstavit će se brojne poznate i inozemno priznate tvrtke: OMCO, Solvis, CRATIS, Končar, Carlsberg, Belupo, LTH Alucast, 3D Porta, Danieli Systec, Podravka, Upchain, 404, Marker, Deutschmann, Work Connect, Mobilisis, FIVE, Pixsell, EKOBIT, Dyvolve, Kosinus, Bakrotisak/Rotoplast, COLAS, TEGRA, Tehnološki park Varaždin, iTCR, E-nergia, Hon-ing, Infodesign, Altpro, Festo, Redox, Centar kompetencija za obnovljive izvore energije (CKOIE), Novamina – Centar inovativnih tehnologija d.o.o., Nova TV, VTV, Alfa Radio ali i značajne zdravstvene ustanove: KBC Zagreb, OB Varaždin, KB Dubrava, Dom za starije Vizjak te ostali.

U tri različite sesije kroz pet dana održat će se panel rasprave s uspješnim predstavnicima poznatih tvrtki, predstavljanje djelatnosti i rada tvrtki izlagača te radionice za studente. Na Tjednu karijera sudjelovat će više od 40 tvrtki koje će predstaviti svoju djelatnost s primarnim fokusom na mogućnostima za studente Sveučilišta Sjever u vidu stručnih praksi; izrade projektnih zadataka, studentskih stipendija te mogućnosti zapošljavanja.
Tjedan karijera izvrsna je i jedinstvena prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca, ali ujedno i značajna prilika za razmjenu iskustava i informacija. Službeni početak tjedna karijera jest u ponedjeljak, 22. ožujka u 10 sati održavanjem panela "STEM inženjeri – razvojni potencijal sjevera Hrvatske“ na kojem će sudjelovati Darko Ranogajec, predsjednik uprave i direktor/OMCO CROATIA d.o.o., Matija Grabar, osnivač i predsjednik uprave/ CRATIS d.o.o., Igor Vlahović, direktor i predsjednik uprave / Press Glass, Dragutin Gložinić, predsjednik Županijske komore Varaždin/HGK Varaždin te prof. dr.s c. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilište Sjever, nakon čega slijedi predstavljanje tvrtki te radionice za studente.

Tjedan karijera otvoren je za sve studente i alumnije Sveučilišta Sjever, ali i ostale zainteresirane.

Označeno u