Sveučilište Sjever i Sveučilište u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Sveučilište Sjever i Sveučilište u Mostaru potpisali Sporazum o suradnji Foto: Sveučilište Sjever

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr.sc. Marin Milković i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić potpisali su 6. travnja u Mostaru Sporazum o međusveučilišnoj suradnji čime je službeno uspostavljena suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkih interesa za unapređenje znanstvenih istraživanja, umjetničkog rada i nastavnog procesa.

Uz rektora Sveučilišta Sjever, na sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnoga centra Varaždin izv. prof. dr. sc. Damir Vusić, a uz rektora prof. Tomića bili su prorektori i dekani Sveučilišta u Mostaru. Potpisivanjem Sporazuma o međusveučilišnoj suradnji promovirat će se i poticati akademska suradnja između dva sveučilišta, prije svega kroz razmjenu nastavnog osoblja i studenata, razmjenu svih relevantnih objavljenih publikacija oba sveučilišta te razmjenu informacija i koordinacija uvjeta za upis na studijske programe uz provođenje zajedničkih studijskih programa.

Sporazumom je dogovorena i suradnja sveučilišnih knjižnica, ali i provođenje zajedničkih istraživačkih projekata te razmjena informacija o rezultatima istraživanja. Sveučilišta će zajednički organizirati i sudjelovati na znanstvenim i stručnim konferencijama, simpozijima i skupovima. Između ostalog, ovim je sporazumom dogovorena i buduća suradnja studenata koji će preko svojih studentskih organizacija zajednički sudjelovati na različitim studentskim, kulturnim, sportskim i ostalim aktivnostima.

Rektor Sveučilišta Sjever, prof. Milković istaknuo je važnost potpisivanja Sporazuma o međusveučilišnoj suradnji.

- Internacionalizacija je jedan od ključnih čimbenika razvoja naših ustanova; ona stvara prepoznatljivost i jača akademsku poziciju. Ovim sporazumom potaknut će se međusveučilišna suradnja u vidu razmjene dobrih praksi u širokom području akademskog djelovanja - naglasio je Milković.

Rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. Tomić, naglasio je kako se raduje budućoj suradnji koja će poduprijeti nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja.

Završetkom službenog posjeta Sveučilištu u Mostaru, rektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marin Milković pozvao je domaćina, rektora prof. dr. Zorana Tomića na ponovni uzvratni susret kako bi se suradnja još više osnažila ali i konkretizirale pojedine zajedničke aktivnosti.

sporazum2_UNIN-i-SUM.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.