STUDENTSKI ŽIVOT Useljenje u Studentski dom Varaždin ove godine pod posebnim pravilima Foto: Arhiva VV

STUDENTSKI ŽIVOT Useljenje u Studentski dom Varaždin ove godine pod posebnim pravilima

IHR/Varaždinske vijesti | 1.9.2020. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

Bliži se nova školska, ali i akademska godina zbog čega se "stari" studenti od danas polako useljavaju u Studentski dom Varaždin, dok će brucoši kasnije jer akademska godina počinje 28. rujna. 

Useljavanje u studenski dom ove godine je u skladu s epidemiološkim mjerama, pa je Studentski centar Varaždin na svojim internet stranicama objavio detaljne upute studentima što moraju učiniti kako bi preuzeli svoje mjesto u domu.

Tako se u obavijesti navodi kako studenti koji su dobili dom moraju dogovoriti točan termin useljenja - dan i vrijeme - slanjem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a nakon što zaprime obavijest o terminu useljenja u studentski dom student se treba u utvrđeno vrijeme javiti na recepciju novog doma gdje će mu biti izmjerena temperatura.

- Studenti s temperaturom većom od 37,2 ℃ neće moći useliti u dom. Prije ulaska u objekt obvezna je dezinfekcija ruku i obuće na postavljenim uređajima i otiračima - navodi se u obavijesti.

Također, u studentske domove mogu ući samo studenti stanari, bez roditelja i pratnje, a pri useljenju svi korisnici smještaja dužni su održavati minimalan fizički razmak i nositi zaštitnu masku. Na recepciji doma svaki student morat će potpisati izjavu o zdravstvenom stanju.

- Studenti koji na useljenje ne donesu sve potrebne dokumente, osobnu iskaznicu i potvrdu liječnika da nema kontraindikacija za smještaj, ne može se useliti u dom - navodi se u obavijesti objavljenoj studenima na internet stranicama Studentskog centra Varaždin iz kojeg pozivaju studente na poštivanje dogovorenih termina useljenja u dom kako se ne bi stvarale gužve.

- Ako student dođe ranije od dogovorenog vremena mora pričekati izvan objekta, odnosno ne može ulaziti u dom. Ako student zakasni na dogovoreni termin mora se javiti recepciji novo vrijeme useljenja. Sukladno Uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja samoizolacija i karantena za studente nisu dozvoljene u studentskim domovima. Molimo studente da redovito prate i pridržavaju se svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i uputa Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Studentskog centra Varaždin - poručuju iz Studentskog centra Varaždin.