Studenti FOI-a najbolji i na hackathonu try{code}catch

vv | 11.4.2017. u 09:51h | Objavljeno u Društvo

 

Nakon što su nedavno pobijedili na FON hackathonu održanom u Beogradu, studenti Fakulteta organizacije i informatike osvojili su prvo mjesto i na hackathonu try{code}catch  održanom u Zagrebu od 8. do 9. travnja.

Riječ je o 24 satnom studentskom natjecanju u organizaciji tvrtke Combis koje je privuklo  čak 30 timova.  U vrlo jakoj konkurenciji, zahvaljujući kvaliteti poslovne ideje i funkcionalnosti aplikacije, prvo mjesto pripalo je timu s FOI-ja Do you even code? kojeg su činili Tino Balint, Ante Barić, Dean Jakovljević i Sven Vukelić.

-Rješenje našeg  tima sastoji se od mobilne i web aplikacije. Web aplikacija nudi planiranje putovanja predefiniranih od strane turističkih agencija ili izradu vlastitog putovanja. Kod izrade vlastitog putovanja može se odabrati destinacija, vrsta prijevoza, hotel i aktivnosti koje hotel ima u svojoj ponudi. Mobilna aplikacija služi za pregled svih planova, objašnjava Boris Tomaš, mag. Inf, asistent na FOI-u.

Osim toga, kako dodaje, korisniku je omogućeno slikanje znamenitosti, nakon čega aplikacija pomoću computer vision-a analizira sliku i prikazuje informacije o uslikanoj znamenitosti.

-Za lakšu navigaciju kroz aplikaciju, korisnik može koristiti i chatbot koristeći glasovne naredbe na hrvatskom ili engleskom jeziku. Neke naredbe su narudžba hrane u sobu hotela, pregled znamenitosti na google kartama, odabir prijevoza do samih znamenitosti te zvanje hotelske recepcije, napominje Tomaš.
Poslovna ideja rješenja prikupljanje je statistike korištenja aplikacije od strane korisnika.

- Pomoću te statistike, vlasnici turističkih agencija i hotela mogu bolje organizirati svoje poslovanje i sklopiti međusobnu suradnju. Statistika je dostupna u obliku grafova na web aplikaciji. Osim statistike, aplikacija je nudila i slanje personalizirane ankete korisnicima putem mobilnih notifikacija, veli Tomaš