Student DIGI Award 2020. - nagradni natječaj za mlade inovatore, fond nagrada 50.000 kuna! Foto: Ilustracija/Pixabay

Student DIGI Award 2020. - nagradni natječaj za mlade inovatore, fond nagrada 50.000 kuna!

IHR/Varaždinske vijesti | 8.2.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Nagradni natječaj “Student DIGI Award 2020”, kojim se biraju najbolji hrvatski mladi inovatori, pokrenut je pod pokroviteljstvom Googlea, u organizaciji Jutarnjeg lista i u suradnji s europarlamentarcem Valterom Flegom koji je izvjestitelj europskoga programa Digitalna Europa, objavljeno je na stranicama Sveučilišta u Zagrebu.
Na natječaj se mogu prijaviti svi studenti i učenici srednjih škola, kao i timovi studenata i učenika koji razvijaju svoje inovativno rješenje, a najbolji projekt i tim osvaja novčanu nagradu iz fonda od 50.000 kuna. Osim toga, najbolji finalisti mogu ostvariti i pravo na mentorsku podršku Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) za daljnji razvoj svoje inovacije.
Na nagradni natječaj 'Student DIGI Award 2020' mogu se prijaviti sva inovativna rješenja: aplikacija, softver, hardver, proizvod... Glavno preporučeno područje su digitalne transformacije, robotika, „smart city“ i „smart villages“ rješenja, primjene strojnog učenja i umjetne inteligencije, a ostala preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-ekonomija, moderno obrazovanje, turizam te edukacija.
Nagradni natječaj traje do 21. veljače, a više informacija, kao i prijavni obrazac, mogu se pronaći na internet stranicama Sveučilišta u Zagrebu.