Strukovnim školama 400.000 kuna za provođenje turističkih projekata i inicijativa

Strukovnim školama 400.000 kuna za provođenje turističkih projekata i inicijativa Foto: VV arhiva/ilustracija

S ciljem poboljšanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala.

Ukupno 400.000 kuna iz programa dostupno je za stvaranje turističkih proizvoda, promociju i uvođenje IT komunikacijskih tehnologija, razvijanje regionalnih obrazovnih centara i suradnju s međunarodnim centrima izvrsnosti.

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se tako za razvoj novih turističkih proizvoda (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.) koji će doprinijeti jačanju konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, a koji su temeljeni na međusektorskom povezivanju, zaštiti okoliša i uvođenju novih tehnologija, zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma, za projekte jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala kroz razvijanje regionalnih srednjoškolskih centara obrazovanja, trening centara, povezivanje s međunarodnim obrazovnim centrima izvrsnosti i slično.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad Zagreb, županije ili Republika Hrvatska, a svaka škola koji se kandidira na projekt, prijavljuje tim koji se sastoji od voditelja projekta (profesor/mentor) i najmanje tri člana (učenika). Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 20.000 kuna, ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno 40.000 kuna ukoliko se prijavljuju dva ili više prijavitelja (partneri).

Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će, između ostalog, i projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, zatim projekti koji su usklađeni s 11 tematskih ciljeva za korištenje EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te oni koji se prijavljuju kroz partnerstvo (dvije ili više škola zajedno).

Javni poziv je otvoren do 20. travnja, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.