FOTO Srednja škola Novi Marof predstavila tri nova kurikuluma u sklopu EU projekta "Čista petica"

| 14.9.2016. u 12:05h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Kao nositelj EU projekta "Čista petica" Srednja škola Novi Marof, predstavila je jučer u  Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu tri nova kurikuluma koji bi trebali polaznicima dati nova, praktična i teorijska znanja, ali i dodatno zainteresirati učenike.

"Matematika u svakodnevnom životu" jedan je od tri spomenuta kurikuluma. Zatim tu je "Farmacija i botanika" koji se odnosi na kemiju i biologiju dok je treći kurikulum "Meteorologija i klimatologija" kao interdisciplinarni predmet iz geografije i fizike.

Ravnateljica Srednje škole Novi Marof, Jasminka Behin pozvala je roditelje, koji su u velikom broju stigli na predstavljanje projekta, da motiviraju djecu da se uključe u neki od predloženih programa. Dodala je i da ovi kurikulumi nisu predviđeni samo za Srednju školu Novi Marof, već programe mogu preuzeti i druge srednje škole.

-Eksperiment, terenska nastava i istraživanje ključne su metode koje će se upotrebljavati u nastavi tih predmeta. Za njihovo izvođenje partnerske su škole već nabavile i potrebnu opremu - rekla je tom prilikom Behin.

Na konferenciji je bio i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je čestitao svima koji su radili ili još uvijek rade na projektu te istaknuo da se gruntovnica seli iz objekta u kojem se nalaze prostori srednje škole čime se zgrada bivšeg suda u potpunosti ustupa na korištenje školi.

Inače, projekt je vrijedan gotovo milijuna kuna i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda dok su partneri na projektu Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik, Srednja škola Zlatar te Sveučilište u Zagrebu, Geotehnički fakultet.

Galerija slika