Šahisti OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca dominirali na 4. festivalu šaha Varaždinske županije

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.3.2020. u 11:04h | Objavljeno u Društvo

Šahisti iz Varaždinske županije svih starosnih uzrasta - od vrtićke dobi do umirovljenika susreli su se u subotu, 29. veljače na 4. festivalu šaha Varaždinske županije.

Na A turniru viših razreda na kojem je igralo osam najboljih šahista i šahistica iz cijele Varaždinske županije Pavlo Kovaček iz OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca osvojio je 1. mjesto sa 5.5 od 7 mogućih bodova. Osim njega među 8 najboljih škola je imala i jednu predstavnicu - Janja Inkret skupila je 4 boda i zauzela odlično 5. mjesto. Sjajnim igrama i pogotovo pobjedom protiv Sebastijana pomogla je Pavlu u osvajanju prvog mjesta.

U ukupnom plasmanu gdje se gledaju rezultati svih pet turnira odigranih ove školske godine Pavlo je osvojio 3. mjesto i pripadajući pehar. Janja je u ukupnom poretku zauzela 10. mjesto i time pokupila pehar kao najbolja djevojka u ovoj sezoni.

Borba za najbolju djevojku bila je vrlo neizvjesna jer se njezina sestra Jelena Inkret u ukupnom poretku našla na 11. mjestu odmah iza starije sestre. Jelena je nastupila na B turniru viših razreda i zauzela 4. mjesto s 3.5 boda. Petar Rušeciz iste škole bio je 6. na ovom turniru, a Leon Martinčević sa sjajnih 6 bodova osvojio je 1. mjesto na B turniru.

Na C turniru natjecalo se 27 učenika i učenica. Od učenika OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca treba istaknuti i Viktora Kovačeka koji je s 6 bodova osvojio 2. mjesto i Petra Bukovca koji je završio na 6. mjestu. Petru je ovo tek drugi turnir na kojem je nastupio.

Kod nižih razreda školu je predstavljala Emina Cerjan na B turniru. Ona je osvojila fantastično 3. mjesto. Ovim rezultatom još je dodatno povećala svoju prednost u konkurenciji djevojčica i potpuno zasluženo odnijela i pehar kao najuspješnija djevojčica kod nižih razreda.

Na C turniru nastupilo je 47 učenika i učenica. Među njima našli su se i neki šahisti iz Međimurja i Slovenije. Na tom turniru pobjedu je odnio upravo gost iz Slovenije, a Tara Rušec iz  OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca je s 6 pobjeda osvojila 2. mjesto. Leon Tekić bio je također jako dobar i osvojio je 11. mjesto. Učenicima  iz OŠ „Gustav Krklec“ iz Maruševca mentor je Mihael Vurušić.

Detaljnije rezultate možete vidjeti ovdje.

Još jedan lijepi video izvještaj i fotografije sa Festivala možete vidjeti na ovoj stranici.