Roditelji se bune, vlada popušta: Lokalni stožeri mogu odlučiti o nošenju maski tijekom nastave Foto: Ilustracija

Roditelji se bune, vlada popušta: Lokalni stožeri mogu odlučiti o nošenju maski tijekom nastave

VL/VV | 13.9.2020. u 14:24h | Objavljeno u Društvo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs kazao je u subotu kako u slučaju epidemiološki stabilne situacije na lokalnoj razini, lokalni stožeri mogu donijeti odluku da se na nastavi ne trebaju nositi maske, piše vecernji.hr.

- Imamo pritisak grupacije ljudi, roditelja, koji se ne slažu s preporučenim mjerama. Određeni ljudi se ne slažu s nošenjem maski na nastavi, pa nalaze razne argumente - kazao je Fuchs komentirajući u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija pritiske roditelja na škole oko obveze nošenja maski na nastavi. Ustvrdio je i da je odluka o nošenju maski u određenim situacijama utemeljena na preporuci Svjetske zdravstvene organizacije.

- Ne možete nikada napraviti da svi budu zadovoljni. Mi idemo s pozicije da činimo kako nam stručnjaci, epidemiolozi sugeriraju. Ako je epidemiološka situacija u nekoj županiji ili gradu izrazito stabilna, lokalno se može donijeti odluka da djeca više ne trebaju nositi maske - izjavio je Fuchs dodavši da je napravljen fleksibilan model kako bi svi skupa mogli sudjelovati, kako bi djeca čim više bila u školi i dobila nastavu uživo.