PROVJERILI SMO Spremačice, kuharice i domari zbog korone rade i 50 posto više nego prije

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2021. u 18:35h | Objavljeno u Društvo

U pet sati ujutro, dok učenici još spavaju, u IV. OŠ Varaždin već gore svjetla. Nastava u jutarnjoj smjeni počinje u 7.30 sati, no u ranu zoru u toj varaždinskoj osnovnoj školi već se naveliko čisti, dezinficira i “glanca” kako bi sve bilo spremno za dolazak učenika i učitelja u školu.

- Prvo otvorimo prozore u svim razredima, zatim provjeravamo ima li dovoljno brisača za ruke i dezificijensa u školskim sanitarnim čvorovima, razredima i ulazu na školu, dezinficiramo i čistimo hodnike, okoliš škole te pripremamo toplomjere na ulazima u školu, kojima mjerimo temperaturu i svim našim djelatnicima, ali i učenicima prilikom dolaska – otkrivaju spremačice IV. OŠ Varaždin.

Jelena Baković, Jasminka Žganec, Božica Križanec, Andreja Buhin, Nevenka Gotal i Hrvoje Habrlin šetero su spremača u IV. OŠ Varaždin koji, podijeljeni u dvije smjene, od jutra do mraka brinu o 3700 kvadrata školskog prostora i gotovo 30.000 četvornih metara vanjskog okoliša škole.

Nova pravila vezana uz koronavirus donijela su i nove prioritete te drugačiji organizacije tehničkog osoblja u školama.

- Zbog nastave koja se provodi u dvije smjene morali smo podijeliti i naše tehničko osoblje, kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mjere. Tako je prva smjena u školi od 5 do 13 sati, a druga od 13 do 21 sati navečer, a uz to svakodnevno imamo uobičajena dežurstva – rekla je Ivka Hrg, tajnica škole i koordinatorica za administrativno i tehničko osoblje.

Još s prelaskom na jednosmjensku nastavu povećao im se opseg posla, a zbog strogog poštivanja epidemioloških mjera, rade još i više. - Posla je definitivno više nego prije, sigurno za 50 posto više u odnosu na dosadašnje redovite obaveze spremača – kažu naše sugovornice.

Što su nam još rekli čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...