Projekt "Učim volontirati" počinje u Međimurju

VV | 10.9.2017. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

Projekt "Učim volontirati" nastao je 2016. godine suradnjom ACT Grupe odnosno Volonterskog ureda Međimurja koji djeluje unutar nje, Udruge Sfera i Osnovne škole Kuršanec te se je provodio kroz školsku godinu 2016./2017.

Ideja projekta bila je uključiti djecu, osnovnoškolce, iz romskog naselja Kuršanec u volonterske aktivnosti čime se željelo unaprijediti životna znanja i vještine malih volontera radi što bolje integracije u društvo te utjecati na razvoj njihove lokalne zajednice. Volonterski programi kreirani su prema interesima i mogućnostima djece kojih je 25 bilo uključeno u volontiranje.

Iskustva s 8 provedenih volonterskih akcija ispričali su sami mali volonteri te su njihove priče obuhvaćene u slikovnici koja je izdana na hrvatskom i bajaškom jeziku. Ilustracije koje prate priče izradile su učenice drugih i trećih razreda Graditeljske škole Čakovec. Slikovnica će osim uspomene volonterima služiti i za daljnje promicanje volonterstva među djecom i mladima.

Slikovnicu je moguće pregledati i preuzeti u elektroničkom obliku na web stranici Volonterskog ureda Međimurja: volonterski-um.eu.