Prigodnim programom i paljenjem lampiona u topličkoj školi sjetili se žrtve Vukovara

Varaždinske vijesti | 21.11.2019. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Tradicionalno u topličkoj Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića s dužnim pijetetom prisjetili se najveće žrtve Domovinskoga rata, grada heroja, Vukovara. Slušanjem himne i minutom šutnje u predvorju škole učenici i djelatnici škole iskazali su počast svim žrtvama.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavili su svečanim programom koji je osmislio profesor povijesti Drago Ilić. Slikom je i riječju podsjetio sve prisutne o izgledu i značaju Vukovara prije rata, o ulozi i žrtvi koju je podnio za vrijeme rata te o tome kako je danas simbol stradanja, ali i ponosa. Naglasio je kako naše sjećanje na Vukovar nije samo dužnost, nego i trag ljubavi koja ne želi zaboraviti grad i njegove branitelje.

Tim povodom su ove godine u školi bili gosti branitelji iz Varaždinskih Toplica koji su dali velik doprinos u obrani Vukovara, ali i drugih mjesta za vrijeme Domovinskoga rata. Učenici su imali čast slušati hrvatskog branitelja, generala Željka Dvekara, koji je svojim svjedočanstvom o proživljenim strahotama rata dirnuo sve nazočne. Branitelji su ispraćeni gromoglasnim pljeskom, a zatim su svi učenici sa svojim razrednicima i braniteljima upalili lampione i postavili duž Ulice grada Vukovara koja vodi do topličke škole.

Galerija slika