Predstavljena savjetnica: Ako netko ima bolju osobu neka to sada kaže ili zauvijek šuti Foto: Ilustracija

Predstavljena savjetnica: Ako netko ima bolju osobu neka to sada kaže ili zauvijek šuti

IHR/Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 14:09h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Odlukom varaždinskog župana Radimira Čačića ravnateljica Druge gimnazije varaždin Zdravka Grđan imenovana je savjetnicom župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti.

- Imamo osobu koja je od 2013. godine menadžerica za izradu i provedbu europskih projekata, koja je 2018. godine završila Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, koja ima certifikat za njemački jezik, koja je 2019. godine završila akademiju UN-a, koja je ovog trenutka na završetku doktorskih studija, koja govori njemački, engleski i slovenski, koja je jedina iz ove županije, a jedna od tri osobe u Hrvatskoj koja ima titulu mentor-ravnatelj, koja je voditeljica Županijskog stručnog vijeća za srednje škole iz građanskog odgoja i obrazovanja, voditeljica Centra izvrnosti za nacionalnu povijest, članica sektorskog vijeća na razini Hrvatske i profesionalno ravnateljica Druge gimnazije Varaždin. Ako itko u ovoj Županiji na funkciji koju ja ovdje trebam i na koju imenujem Zdravku Grđan ima ikoga tko se može na bilo kakav sličan način usporditi s njezinim kompetencijama, pozivam ga da to javno kaže sada ili zauvijek šuti - našalio se župan Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u atriju Županijske palače na kojoj je predstavljena nova savjetnica župana za obrazovanje.

fggffgg.jpg

Ravnateljica Druge gimnazije zahvalila se županu na ukazanoj časti i tome što je prepoznat njezin rad.

- Dobro je poznato da od 2010. godine vodim Drugu gimnaziju Varaždin i moja primarna djelatnost je područje obrazovanja. Međutim, cjeloživotno obrazovanje je jedan imperativ u današnje vrijeme i razlog mojih dodatnih kompetencija, znanja i stručnosti. Godine 2013. ušli smo u Europsku uniju i ako želimo biti predvodnik obrazovanja i kulture ključno je pratiti europske standarde - istaknula je Grđan i dodala kako su pred nama novi izazovi, nova europska omotnica za financiranje sedmogodišnjeg razdoblja.

- Moramo napraviti više i bolje za naše učenike. Moj zadatak će biti priprema razvojnih i projektnih strategija u drutšvenoj djelatnosti, s ciljem primarnog podizanja standarda prema eupskim virjednostima i podizanje učinkovitosti. Najvažnije je imati plan i ideju, ali kako i taj proces odraditi. Tu su projekti vrlo jednostavni i jasni jer projekt mora dati određeni rezultat. Ključna je i implementacija infrastrukture i metodologije rada, već i interkulturne platforme u naše obrazovne djelatnosti. U obrazovanje i kulturu. Što to znači? To znači svi smo se našli u sličnoj situaciji, i trebamo biti ukorak s vremenom ako ne i nekoliko koraka naprijed. Moja zadaća će biti davati prijedloge, raditi analize na konkretnim primjerima prema određenim europskim standardima i mjerilima te pratiti što se događa u obrazovnim institucijama. To je nešto što mi radimo svi, ali jednostavno nismo to na taj način osvijestili. Županija ima resurse i to je defacto odskočna daska na kojoj ćemo raditi po pitanju međunarodnih odnosa i međunarodnim suradnjama - najavila je Grđan koja će i dalje voditi Drugu gimnaziju Varaždin, dok će novu dužnost obavljati volonterski.