Potpisani ugovor s izvođačima: Novomarofski učenici od drugog polugodišta u novoj zgradi

| 31.7.2017. u 12:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

-Novomarofski učenici od drugog polugodišta će pohađati obnovljenu zgradu Osnovne škole Novi Marof - rekao je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, koji je uz prisustvo gradonačelnika Novog Marofa Sinišu Jenkača, potpisao ugovor s izvođačima radova s tvrtkom PLUDUX-ART d.o.o. iz Konjšćine te tvrtkom za nadzor radova VING d.o.o. iz Varaždina.

-Drago mi je da je ova investicija baš ovdje budući da se radi o najvećoj školi sjeverozapadne Hrvatske i drago mi je što možemo stvorit uvijete da učenici budu sigurni i da se dobro osjećuju u svom prostoru - rekao je zamjenik župana Paljak, dodajući da ne čakaju da se procesi dogode sami od sebe već ih oni potiču.

Naime, obnova zgrade Osnovne škole Novi Marof podrazumijeva izradu toplinske fasade građevine, zamjenu dotrajale vanjske stolarije PVC prozorima s troslojnim izo staklom. Obnovom će se dosadašnji pokrov krova azbestnim salonit pločama zamijeniti s pokrovom od valovitog, čeličnog, pocinčanog, plastificiranog lima. Isto tako izraditi će se i ostali radovi koji omogućavaju punu funkcionalnost obnove zgrade.

-Izražavam zadovoljstvo što se ove godine znatna milijunska sredstva investiraju na područje obrazovanja u Novom Marofu. Za nas je to vrlo važno jer ne da se samo poboljšavaju uvjeti rada i školovanja nego dobivamo i jednu novu vizuru u centralnom dijelu grada - rekao je Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa, dodavši da je samo ove godine u novomarofsko školstvo investirano oko 2,6 milijuna kuna.

Vrijednost radova dobivenih na javnom natječaju iznose 1.061.060,00 kuna, a za nadzor 19.375,00 kuna. Ukupna investicija iznosi 1.080.435,00 kuna. Financijska sredstva osigurana su u proračunu Varaždinske županije u iznosu od 380.435,00 kuna, a 700.000,00 kuna dobiveno je na temelju natječaja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljenog 3. veljače 2017. u programu podrške poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture u koju spadaju i edukacijske ustanove.

Među ostalim, tijekom potpisivanja je rečeno da se priprema objava natječaja za energetsku obnovu OŠ Veliki Bukovec, OŠ „Franjo Sert“ Bednja i SŠ Novi Marof koje se isto financiraju iz proračuna Varaždinske županije te sredstvima EU fondova.

Ukupna vrijednost ova četiri projekata iznosi 10.299.181,96 kuna od kojih Varaždinska županija osigurava iz svog proračuna 4.647.219,75 kuna odnosno 45 posto, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 700.000,00 kuna odnosno 7 posto te sredstva iz EU fondova u iznosu od 4.951.962,21 kuna odnosno 48 posto.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Označeno u