Pomoćnica ministrice obrazovanja Lidija Kralj posjetila varaždinsku Drugu gimnaziju

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.6.2018. u 09:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Drugu gimnaziju Varaždin posjetila je jučer pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj te je tom prigodom održala radni sastanak sa zamjenikom župana Varaždinske županije Tomislavom Paljakom te ravnateljicom škole Zdravkom Grđan, a susrela se i sa svim djelatnicima škole.

Glavni razlog posjete bila je provedba eksperimentalnog programa „Škola za život" kojem je cilj provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema i povećanje zadovoljstva učenika u školi, motivacija njihovih učitelja i nastavnika.

Zamjenik župana Paljak izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom te je istaknuo važnost dobre suradnje Županije, Ministarstva te same škole u ostvarivanju mnogih projekata.

- Da bi škola išla naprijed, važna je dobra suradnja i komunikacija između osnivača škole, Ministarstva, vodstva škole, ali i roditelja. Samo tako se postiže uspjeh – rekao je zamjenik župana Paljak

Također je naglasio kako Varaždinska županija prednjači po ulaganju u obrazovanje.

-Društvo koje ulaže u obrazovanje, ulaže u budućnost jer obrazovani i educirani moraju biti nositelji razvoja svakoga društva – zaključio je Paljak.

UvfC7p98d9gsl0L8-pic-jpg.jpg