Poduzetni učenici OŠ Sveti Ilija i ove se godine iskazali na Jesenskom školskom sajmu Foto: Gordana Šimunec / OŠ Sveti Ilija

Poduzetni učenici OŠ Sveti Ilija i ove se godine iskazali na Jesenskom školskom sajmu

Varaždinske vijesti | 23.10.2018. u 18:46h | Objavljeno u Društvo

Svake godine učenici, Učenička zadruga Ilek, učitelji i zaposlenici OŠ Sveti Ilija organiziraju sajmeni dan povodom Dana kruha i jesenskih plodova zemlje. Jesenski je sajam 12. listopada na školskom igralištu tako ponovno okupio učenike poduzetničkog duha i mnoštvo znatiželjnih ljudi dobre volje.

Osim učitelja i djece, u pripremama su sudjelovali roditelji, bake, djedovi i prijatelji, a spremala se zimnica, pekmezi, likeri, pekli su se kolači, pravili mlinci te razne delicije. Sve pripremljene jesenske i krušne proizvode učenici su na Jesenskom sajmu prodavali na razrednim štandovima koji su bili ukrašeni originalnim i maštovitim plakatima.

Sajam je otvorila ravnateljica OŠ Sveti Ilija Anđelka Rihtarić i učitelj Darko Meštrić, a molitvu i blagoslov predvodio je župnik Izidor Ferek. Nakon otvorenja, školska Dramska družina predstavila se zanimljivim prigodnim programom, koji je pripremila učiteljica Danica Detić.

I ove su godine na sajmu sudjelove i članice Udruge žena Doljan sa svojim domaćim kolačima i pecivom prema starinskoj recepturi te članovi Športsko-ribolovnog društva Keder koji su pekli šarana, dok su članovi DVD-a Sveti Ilija na svom štandu ponudili tjesteninu s mljevenim mesom.

- Ovdje se osjećam super. Proizvode sam i pripremao i sad ih prodajem. Tu su zimnica, kolači i tjestenina. Cijene smo odredili zajedničkim dogovorom. Najviše sam vremena proveo sakupljajući kestene koje smo i najviše prodali - zadovoljan je bio Matko Cepanec iz 6.a, a njegovo su zadovoljstvo dijelili i ostali učenici, učitelji i svi posjetitelji.

- Budući da imam troje unuka, već sam stari gost na sajmu. Najviše  mi se sviđa suradnja djece, ali i proizvodi koje su pripremili. Kupila sam kolače i zimnicu. Učenici se odlično snalaze, cijene su vrlo pristupačne, a i kvaliteta je dobra jer je sve domaće. Sajam bih ocijenila ocjenom pet - rekla je tako Ana Hrastić iz Križanca.

- Sajam posjećujem svake godine odtkad postoji. Šaran mi je najzanimljiviji na ovom Sajmu jer je jako ukusan. Kupujem za sebe, svoju ženu i malenu. Tu su lukec, kolačeki... Djeca su kao prodavači jako snalažljivi - prime me za ruku, povuku k sebi i moraš kupiti! I cijene i kvaliteta proizvoda su dobre. Ocjenjujem Sajam ocjenom šest, jer je odlično! - rekao je tata Darko iz Beretinca.

Novac prikupljen prodajom na sajmu iskoristit će se za više namjena - učenici četvrtih i sedmih razreda upotrijebit će ga za svoja putovanja, Učenička zadruga Ilek za svoje potrebe, a dio prihoda tradicionalno se uplaćuje za humanitarne svrhe.

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_01.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_02.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_03.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_04.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_05.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_06.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_07.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_08.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_09.JPG

sveti_ilija_-_jesenski_skolski_sajam_-_dani_kruha_10.JPG