Počinju radovi energetske obnove Srednje škole Novi Marof

| 24.10.2017. u 09:12h | Objavljeno u Društvo

Srednja škola Novi Marof jedna je od škola kojoj su u sklopu poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ dodijeljena bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade. Jučer je ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin, u prisustvu župana Varaždinske županije Radimira Čačića i gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača, potpisala ugovor s izvođačem radova, obrtom Građevinarstvo Stipić iz Sveti Ivan Zelina, čiji vlasnik je Mijo Stipić.

- Put do današnjeg potpisivanja ugovora je bio mukotrpan jer smo prije svega trebali dobiti zgradu. Znatan dio sredstava dolazi iz EU sredstava, no bez potpore Varaždinske županije to ne bi bilo moguće. Današnjim potpisivanjem ugovora će se odraditi dio energetske obnove što znači da se ide u uređenje fasade, promijenit će se prozori a nužna je bila i promjena krovišta te je tu u pomoć priskočila Varaždinska županija. Na krov će ujedno biti postavljeni i solarni paneli. Vjerujem da ćemo predviđenu uštedu vrlo brzo ostvariti - rekla je ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jadranka Behin, dodajući kako se nada da će radovi započeti već sutra.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić rekao je kako je to jedan izvanredan projekt koji se radi u suradnji s Europskom unijom te da se vidi da se na projektu ozbiljno radi.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora ali i zadovoljstvo dobrom suradnjom Grada Novog Marofa i Varaždinske županije.

Planirana ukupna vrijednost projekta energetske obnove škole iznosila je 1,6 milijuna kuna, no nakon provedenog postupka javne nabave smanjena je na 1,4 milijuna kuna.

Od toga će iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) biti financirano 630 tisuća kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurat će 306 tisuća kuna, dok će iz županijskog proračuna biti izdvojeno 472 tisuće kuna.