Kroz SkillsUp Erasmus+ projekt mobilnosti učenici Medicinske škole na praksu u Sloveniju i Njemačku Foto: Ilustracija/Medicinska škola Varaždin

Kroz SkillsUp Erasmus+ projekt mobilnosti učenici Medicinske škole na praksu u Sloveniju i Njemačku

IHR/Varaždinske vijesti | 26.6.2019. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Medicinska škola Varaždin i Srednja škola Pregrada partneri su Srednjoj školi Čakovec u novom projektu mobilnosti Erasmus+ mobilnosti SkillsUp. Od više od stotinu prijavljenih projekata, projekt Srednje škole Čakovec ocijenjen je kao drugi najkvalitetniji u Hrvatskoj te mu je od strane AMPEU-a odobreno 163.155 eura. Nositelj i glavni koordinator projekta je Mladen Tota iz Srednje škole Čakovec. Koordinator projekta u Medicinskoj školi Varaždin je Patricija Jakopović.

Konzorcijski ugovor o suradnji škola potpisan je 10. lipnja. Koordinatori SkillsUP projekta nedavno su boravili u Termama Topolšica gdje će učenici Medicinske škole, njih sedmero, obavljati stručnju praksu početkom srpnja.

sk2.jpg

- Kroz ovaj projekt učenicima Medicinske škole Varaždin omogućit će se kvalitetna stručna praksa u inozemstvu kao nadopuna prakse u Hrvatskoj, stjecanje novih stručnih vještina i upoznavanje sa suvremenom tehnologijom i rehabilitacijskim procesima. Također, žele se unaprijediti njihove jezične kompetencije i zapošljivost te ojačati kapacitete škole za prijavu na buduće projekte. U mobilnosti će sudjelovati ukupno 14 učenika iz Medicinske pkole, pri čemu će njih sedmero odraditi stručnu praksu u trajanju od tri tjedna u rehabilitacijskom centru Topolšica u Sloveniji u srpnju ove godine, dok će preostalih sedmero učenika praksu obaviti početkom 2020. godine u jednoj od frankfurtskih klinika - poručuju iz Medicinske škole Varaždin.

Projektom su pokriveni svi troškovi učenika, a učenici će za svoju praksu dobiti i džeparac.

- Stručna praksa koju odrade priznat će se kao praksa odrađena u Hrvatskoj, a izdat će im se Europass i ECVET potvrde koje su unificirane na Europskoj razini. U potvrdama o odrađenoj stručnoj praksi pisat će koje su ishode ostvarili i što su naučili te će ih jednoga dana moći priložiti uz svoju prijavu za posao. U sklopu projekta u Medicinskoj školi Varaždin sudjelovat će učenici smjerova fizioterapeutski tehničar/tehničarka te medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege – navode u Medicinskoj školi Varaždin u kojoj se vesele novim izazovima. 

61838564_410974926167203_8008672031899910144_n.jpg