Počela županijska natjecanja: Najbolji mladi informatičari odmjerili snage Foto: Varaždinska županija

Počela županijska natjecanja: Najbolji mladi informatičari odmjerili snage

I.D./Varaždinske vijesti | 16.2.2017. u 17:15h | Objavljeno u Društvo

Natjecanjem iz informatike započela su županijska natjecanja i smotre za osnovne i srednje škole s područja Varaždinske županije u ovoj školskoj godini. Prema privremenim rezultatima, svoje znanje iz različitih područja informatike pokazao je 91 osnovnoškolac i 54 srednjoškolca.

Algoritmi, Osnove informatike i LOGO – kategorije su u kojima su se natjecali učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Među učenicima petih razreda, u kategoriji Algoritmi najbolja je bila Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof, među učenicima šestih razreda Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum, njegov školski kolega Sven Tomašek pobijedio je među učenicima sedmih razreda, dok je Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof bio najbolji među učenicima osmih razreda.

U kategoriji Osnove informatike prvo su mjesto podijelili Viktor Pijanec iz OŠ Martijanec i Josip Mojzeš iz OŠ Petrijanec. U kategoriji LOGO među učenicima petih i šestih razreda najbolji su bili Barbara Kelava i Vito Mudri iz VI. OŠ Varaždin, Mihael Matijaško iz OŠ Petrijanec među učenicima sedmih, a Lea Cesarec iz OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet među učenicima osmih razreda.

Među srednjoškolcima, dominirali su učenici Prve gimnazije Varaždin: tako je u kategoriji Primjena algoritama - srednje škole među učenicima prvih razreda najbolji bio Marko Srpak, među učenicima drugih razreda Robert Špralja, Goran Petrović među učenicima trećih razreda, a Josip Kelava među učenicima četvrtih razreda.

U kategoriji Osnove informatike – gimnazije, najbolji je bio Ivan Juren iz Srednje škole Ivanec, a u kategoriji Osnove informatike - prirodoslovno-matematičke gimnazije prvo su mjesto podijelili Ida Kolmanić i Ilija Srpak, oboje iz Prve gimnazije Varaždin.

U kategoriji Osnove informatike - Strukovne škole najbolji je bio Šime Čavala iz Elektrostrojarske škole Varaždin.