Ima li dosta spremačica u školama i vrtićima i “padaju li s nogu” od posla?

IHR/Varaždinske vijesti | 5.10.2020. u 16:30h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U nikad neizvjesnijoj i napetijoj školskoj godini u kojoj se ne zna hoće li djeca za mjesec dana ići u školu ili će se zbog pogoršanja epidemiološke situacije preseliti online, novi izazov koji se postavio pred ravnatelje škola je dovoljan broj spremačica i tehničkog osoblja.

Zbog provođenja epidemioloških mjera prostorije škola, ali i vrtića temeljito se moraju dezinficirati nekoliko puta dnevno, a brojne škole i iz naše županije zatražile su zapošljavanje novih spremačica i tehničkog osoblja kako bi se propisane mjere mogle provesti, ali i u slučaju da netko od sadašnjih spremačica ili drugog tehničkog osoblja oboli od koronavirusa ili završi u samoizolaciji.

Suglasnost za zapošljavanje spremačice od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražila je II. OŠ Varaždin.

- Zatražili smo suglasnost za zapošljavanje dvije spremačice, ali je još nismo dobili. Trenutno imamo zaposleno osam spremačica i dva domara i tri kuharice – rekao nam je Ernest Habek, ravnatelj II. OŠ Varaždin čijih će 735 učenika uskoro opet biti u školi na nastavi jer unutrašnji radovi na energetskoj obnovi škole su pri kraju.

U Elektrostrojarskoj školi Varaždin koja ima 1.060 učenika radi osam spremačica.

- Naše spremačice nisu preopterećene, stignu one i popiti kavu! - našalio se ravnatelj Kos i dodao kako i to spada u opis posla.
Ipak, i ta je škola zatražila suglasnost za zapošljavanje još jedne spremačice. Suglasnost prošli tjedan još nisu dobili, kao ni Druga gimnazija Varaždin, koja je također zatražila suglasnost od Ministarstva za zapošljavanje jedne spremačice.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u