Pedesetčetiri učenika iz općine Maruševec završilo školu plivanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.4.2019. u 13:18h | Objavljeno u Društvo

Učenicima trećeg razreda Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, Općina Maruševec je i ove godine omogućila školu plivanja na Gradskim bazenima Varaždin. Školu plivanja za učenike sve tri škole na svom području, u Čalincu, Gredi i Druškovcu, Općina u potpunosti financira drugu godinu. Na Gradskim bazenima Varaždin školu plivanja od 8. do 12. travnja ove je godine polazilo 54-ero učenika, a u općinskom proračunu je za namjenu osigurano 15.000 kuna.

Podjeli diploma malim plivačima na varaždinskim bazenima nazočili su načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša. Čelnici Općine Maruševec ističu kako rezultati zadnjih nekoliko godina pokazuju veliku zainteresiranost učenika za plivanje, smanjenje broja neplivača u školskoj populaciji, ali i priliku za promociju plivanja kao zdravog sporta.

Osim za školu plivanja, Općina Maruševec pomaže roditeljima osnovnoškolaca kroz sufinanciranje nabave radnih bilježnica, produženog boravka učenika u školama, prijevoza učenika, ali i kroz sufinanciranje troškova toplog obroka za učenike slabijeg imovinskog stanja te drugih oblika donacija, za koje se godišnje izdvaja gotovo 550 tisuća kuna.