Paulina Šantek, učenica Gospodarske škole Varaždin, najbolja poslovna tajnica u RH

vv | 2.5.2018. u 10:44h | Objavljeno u Društvo

U Ekonomskoj školi Imotski održano je zadnjeg vikenda u travnju Državno natjecanje Poslovni/a tajnik/ica i smotra zanimanja Upravni referent/ica na kojem su uspješno sudjelovale Paulina Šantek i Sara Dušak, učenice 3. A i 4. C razreda Gospodarske škole Varaždin. Naime, Paulina Šantek, čiji je mentor nastavnik Saša Pokos, osvojila je 1. mjesto u disciplini Poslovni/a tajnik/ca.

- Paulina Šantek je pokazala zavidnu vještinu pisanja Intersteno prijepisa, koju stječe na predmetu Kompjutorska daktilografija te odlično znanje iz predmeta Tehnika komuniciranja i Tajničko poslovanje, što se na natjecanju očitovalo u uspješnoj izradi poslovnog dopisa, popunjavanju tiskanice računa u digitalnom obliku, korištenju elemenata elektroničkog rokovnika kalendara i adresara (MS Outlook), izradi skupnog pisma i korištenju elektroničke pošte (slanje poruka e-pošte s prilozima), naglašavaju u Gospodarskoj školi.

Uz ovo natjecanje, na kojem je nastavnica Gospodarske škole Varaždin Ivana Meštrić bila članica Državnog povjerenstva, održavala se i smotra zanimanja Upravni referent/ica na kojoj je učenica 4. C razreda Sara Dušak, pod vodstvom mentorice Darinke Jezidžić sudjelovala u simulaciji suđenja na zadano činjenično stanje.