Ozana Margotić državna prvakinja u informatici s maksimalnim brojem bodova Foto: VI. OŠ Varaždin

Ozana Margotić državna prvakinja u informatici s maksimalnim brojem bodova

| 29.10.2020. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Državno natjecanje iz informatike Infokup 2020. održano je 5. i 6. listopada u matičnoj školi zbog epidemiološke situacije. Državnom natjecanju u VI. OŠ Varaždin pristupili su učenici: Ozana Margotić – 5.b (6.b), Antun Kralj – 7. a (8. a), Ema Kolmanić – 8.d (srednja škola) i Bruno Kosmačin – 8.c (srednja škola).

Ozana Margotić se natjecala u kategoriji Algoritmi – 5. razred i osvojila je odlično prvo mjesto. Antun Kralj se natjecao u kategoriji Algoritmi – 7. razred i osvojio je izvrsno sedmo mjesto. Ema Kolmanić se natjecala u kategoriji Algoritmi - 8. razredi te osvojila izvrsno 8. mjesto. Bruno Kosmačin se natjecao u čak dvije kategorije: Algoritmi – 8. razred i LOGO – 8. razredi, u Algoritmima je osvojio izvrsno 4. mjesto, a u Logu je bio šesti.

Od svih rezultata svakako posebno treba istaknuti rezultat Ozane Margotić koja je s maksimalnim brojem bodova osvojila prvo mjesto. Ozana obožava igrati igrice i čak je isprogramirala jednu vlastitu igricu koja uključuje brojeve. Planira se uključiti i u Centar izvrsnosti za informatiku, a posebno je ponosna na svog mentora, učitelja Danijela Lukića.

Antuna Kralja i Brunu Kosmačina je za natjecanje pripremao gospodin Dejan Drabić iz Udruge Mladih informatičara Strahoninec.