Ovoga ljeta nova ulaganja i rekordan broj djece u dječjem odmaralištu "Varaždin" na Rabu

| 22.3.2019. u 11:56h | Objavljeno u Društvo

Ovog će ljeta u dječjem odmaralištu "Varaždin" na otoku Rabu ljetovati 1186 djece, što je dosad najveći broj. Prema riječima voditeljice odmarališta Željke Vincek, sezona je produljena pa će djeca na Rabu boraviti u grupama od 23. svibnja do 6. rujna.

Grad Varaždin je odmaralište obnovio prije desetak godina te se u njega dosad uložilo oko 400 tisuća kuna. Objektom upravlja Gradska tržnica Varaždina te su upravo u tijeku pripreme za nadolazeću sezonu.

- I ove se godine ulaže 200 tisuća kuna. Dosadašnji upravitelj je održavao objekt ali nije bilo kapitalnih ulaganja. Tako da sada radimo na promjeni kanalizacije, mijenjaju se svi madraci, radi se nova fasada, mijenjaju se solarni paneli i dodatno će se opremiti kuhinja - kaže Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice.

 

rab7.jpg

 

Gradonačelnik Ivan Čehok ističe da Grad ne namjerava prodati odmaralište i da za njega postoji veliki interes roditelja tj. djece.

- Neka djeca tu prvi puta vide more, mnogi ne znaju da Grad pomaže onim roditeljima koji svojoj djeci ne mogu platiti ljetovanje. U odmaralište odlaze i djeca koja nisu s područja grada Varaždina, tako da se mogu uključiti i ostale Općine. Trenutačno razgovaramo s predstavnicima uprave grada Raba o tome da omogućimo da objekt bude dostupan i za djecu s posebnim potrebama - rekao je Čehok na današnjoj konferenciji za medije.

Ciglar ističe da se trude osigurati djeci nezaboravno ljetovanje uz četiri obroka, animatore i medicinsku sestru, a voditeljica odmarališta ističe da su svi termini bili popunjeni već u siječnju.

- Surađujemo sa 18 škola na programima "Škole u prirodi", s 13 vrtića radimo programe ljetovanja djece predškolske dobi, organiziramo Kamp sporta i Kamp gitare. Trudimo se da djeca dožive ljetovanje na lijepi način i da im ostane u lijepim uspomenama - kaže Željka Vincek.