Ovog vikenda besplatni seminar za pjevače u OŠ Ljubešćica Foto: Ilustracija

Ovog vikenda besplatni seminar za pjevače u OŠ Ljubešćica

J.Š./Varaždinske vijesti | 12.10.2018. u 08:14h | Objavljeno u Društvo

U Osnovnoj školi Ljubešćica, ovog vikenda održat će se besplatni seminar za pjevače u organizaciji udruge Dječji zbor Mozartine.  Prvi dan, 13. listopada, seminar će se održati između 10 i 13 sati i 15 i 17 sati, dok će se drugi dan, 14. listopada, seminar održati od 10 do 13 sati.

Prijave su u tijeku i mogu se slati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na seminar su dobrodošla djeca i mladi s područja općine Ljubešćica. Ovaj besplatni seminar će održati stručni voditelji iz Udruge Dječji zbor Mozartine iz Zagreba, koji su ujedno i dio renomiranog Pjevačkog studija aktivnog već gotovo 20 godina na području grada Zagreba.

Glavni organizator je Glazbeni centar Papandopuline u suradnji s Općinom Ljubešćica i OŠ Ljubešćica. Ovim glazbenim seminarima želi se pridonijeti edukaciji talentirane djece i mladih iz općina i gradova u kojima imaju manje mogućnosti za razvoj svojih talenata, nego recimo u gradu.

Djecu se usmjerava na koji način koristiti glas, postavljati ton, daju im se smjernice za kako postati boljim pjevačem, rad na dijafragmi, tehnici pjevanja, do sve sitnijih glazbenih tajni i detalja. Osim kroz edukaciju, dio seminara odvija se na samim primjerima, gdje stručni voditelj obrađuje konkretne glazbene primjere te usmjerava i pjevače, ali i zborovođe, učitelje koji rade glazbeni program u školskom programu i sl. koji način interpretirati i obraditi skladbu, na koji način animirati pjevače te kako kvalitetno izvesti određenu kompoziciju.

Označeno u