Osnovnoškolci se u ponedjeljak vraćaju u škole, srednjoškolci i dalje online, osim maturanata Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Osnovnoškolci se u ponedjeljak vraćaju u škole, srednjoškolci i dalje online, osim maturanata

VV | 28.1.2021. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

- Na sastanku ravnatelja osnovnih škola, osnivača i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina koji se danas održao u Gradskoj vijećnici, odlučeno je da se od ponedjeljka, 1. veljače ove godine sva djeca vraćaju na nastavu u škole. Svakodnevno će se pratiti epidemiološka situacija te će se u slučaju pogoršanja pristupiti revidiranju ove odluke - izvijestili su iz Grada Varaždina u kojem kažu kako podržavaju otvaranje kulturnih institucija (muzeja, galerija, kina, kazališta) kao i sportskih sadržaja (fitness centri, sportske dvorane).

- Ako se povoljna epidemiološka situacija nastavi u iduća dva tjedna, razmotrit će se otvaranje školskih i vrtićkih sportskih dvorana za rekreativce i klubove - kažu.

Iako je varaždinski župan Radimir Čačić dan ranije najavio da će u škole od 1. veljače samo učenici nižih razreda i maturanti, da se ipak svi osnovnoškolci vraćaju u školske klupe najavio je danas na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

- Preporučit ćemo osnivačima i ravnateljima odgojno-obrazovnih institucija da se od 1. do 12. veljače u srednjim školama i dalje provodi nastava prema modelu C (na daljinu), izuzev učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji obavljaju stručnu praksu u školama i kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola. Svi razredi osnovnih škola, od prvog do osmog razreda, imaju mogućnost održavati nastavu prema modelu A, dakle model nastave u školi. Zaključak je donesen po analizi posljednjih epidemioloških pokazatelja za područje Varaždinske županije i nakon konzultacije s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja koji je stava da se taj model primijeni za područje cijele Hrvatske i mi smo taj stav prihvatili - rekao je Vugrin.

Prema školama će se, kaže, indivudalno postupati.

- Ako dođe do pogoršanja imamo mogućnost pojedinu školu staviti na online nastavu. I sada, od 62 završna razreda, imamo četiri razreda koji rade po principu online nastave upravo zbog pojave novih slučajeva - rekao je Vugrin.

Označeno u