OŠ SVIBOVEC Broji samo 156 učenika, ali zato kreativnosti i projekata imaju na pretek

| 12.3.2018. u 17:38h | Objavljeno u Društvo

Osnovna škola Svibovec, danas obuhvaća školsko područje naselja Svibovec, Jalševec Svibovečki, Leskovec, Lovrentovec, Gornja Poljana, Donja Poljana, Greščevina i Drenovec. Ove školske godine odgojno-obrazovni rad organizira se za devet odjela u matičnoj školi, dva kombinirana razredna odjela i to: I. i III.; te II. i IV. u Područnoj školi Gornja Poljana, te dva kombinirana razredna odjela i to I. i III.; i II. i IV. u Područnoj školi Drenovec. Ukupno škola ove školske godine broji samo 156 učenika, što je u globalu malo, ali zato kreativnosti i projekata ne nedostaje.

U Osnovnoj školi Svibovec trenutno je u tijeku projekt „Mozgaj o mozgalici“ koji je osmislila knjižničarka Anita Balažinec Zdelar u sklopu kojeg zajedno s pedagoginjom i ostalim učiteljima svaki dan osmišljava zanimljivu mozgalicu za učenike.

- Cilj je svaki dan odgonetnuti novu mozgalicu i pritom biti točan i najbrži – objasnila je ravnateljica škole Melita Mesarić koja nas je upoznala s brojnim projektima i aktivnostima koje se provode u njihovoj školi.

Osim toga, škola Svibovec jedan je od partnera u projektu „Mali čuvari tradicijske baštine“, čiji je nositelj Centar za tradicijsku kulturu iz Varaždina. Uz OŠ Svibovec u projektu sudjeluju i udruga SVIMA, te Osnovna škola Donja Voća. Projekt je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj u okviru Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018., a cilj je očuvanje i promicanje tradicijske kulture ovih krajeva.

Najviše su pak ponosni na projekt koji je osmislila njihova pedagoginja Anja Posavec i pedagog Elektrostrojarske škole Varaždin, Boris Rutić. Radi se o projektu pod nazivom „Prevencija elektroničkog nasilja – vršnjačka edukacija odgovornog korištenja društvene mreže Facebook“, a koji je financiran od strane Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“.

Koji je cilj projekta i s kojim još školama surađuju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 

Označeno u