Općina Vinica povećala iznos novčane potpore za svojih 65 studenata

M.P./Varaždinske vijesti | 12.11.2017. u 19:17h | Objavljeno u Društvo

Uoči početka manifestacije "Martinje", u zgradi Općine Vinica sa studentima su danas potpisani ugovori o dodjeli novčane potpore. Ove je godine pravo na novčanu potporu ostvario rekordan broj studenata, njih 65, kojima se mjesečno isplaćuje  250, odnosno 400 kuna, ovisno o mjestu studiranja.

- Raduje me što ćemo s 1. 1. 2018. godine povećati iznos potpora te će one iznositi 300, odnosno 500 kuna, ovisno o mjestu studiranja. U tu ćemo svrhu u proračunu osigurati 241.000 kuna - naveo je načelnik Marijan Kostanjevac.

Dodaje da Općina Vinica nastoji maksimalno ulagati u mlade, odnosno u budućnost i općine i države. Izrazio je nadu da neće svi otići u inozemstvo.
- Po mom mišljenju, mladi ondje neće dobiti ono što očekuju i od svih fakultetskih obrazovanih, možda svega njih jedan posto radi u svojoj struci. Ostalih 99 posto njih radi sve što treba i što ne treba, a za što se sigurno nisu godinama školovali - poručio je Kostanjevac.

Kako bilo, studentima će potpora Općine zasigurno dobro doći. Potvrdili su to Gabriela Hrženjak, studentica druge godine solo pjevanja u Ljubljani te Dragan Njegovec, student treće godine riječkog Tehničkog fakulteta.

- Studentu svaka kuna mnogo znači, naročito nama koji studiramo vani jer je skuplja i hrana i stan, a i moram priznati da se volimo dobro odjenuti, naročito mi pjevačice. Novac koji ću dobiti znat ću raspodijeliti, no pretpostavljam da će najviše otići na hranu i odjeću - kazala je Gabriela, dok je Dragan također potvrdio da studentima i njihovim roditeljima svaka pomoć dobro dođe.

- Iduće godine upisujem diplomski studij, ne znam hoću li upisati u Hrvatskoj ili vani. Veliki su ciljevi, možda upišem vani - najavio je Dragan.

Označeno u
Galerija slika