Općina Vidovec - prijatelj djece: Lea Lesar-Dolenc nova predsjednica Koordinacijskog odbora Foto: Općina Vidovec; VV arhiva

Općina Vidovec - prijatelj djece: Lea Lesar-Dolenc nova predsjednica Koordinacijskog odbora

Varaždinske vijesti | 6.2.2019. u 15:38h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na sjednici Koordinacijskog odbora akcije "Općina Vidovec - prijatelj djece", Lea Lesar-Dolenc jednoglasno je izabrana za novu predsjednicu Koordinacijskog odbora.

Lea Lesar-Dolenc učiteljica je njemačkog jezika u Osnovnoj školi Vidovec, a također i predsjednica Udruge Europski kulturni krug - KULT koja promiče razvitak i unapređenje uporabe njemačkog jezika prvenstveno među djecom. EKULT je poznat po organizaciji jedinih Dramskih igara na njemačkom jeziku "Theaterspiele" koje okupljaju više od 900 sudionika iz osam europskih zemalja.

Općina Vidovec 2015. godine prva je općina u Varaždinskoj županiji koja je dobila status "Općina – prijatelj djece". Od tada pa sve do danas, u suradnji s organizacijama civilnog društva, provedeno je niz projekata usmjerenih prema poboljšanju života djece i mladih na području općine, a osnovano je i Dječje vijeće Općine Vidovec. Povodom obilježavanja 18. godišnjice održavanja akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" Općini Vidovec uručena je povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2017. pod nazivom "Eko priča", koju su provodili učenici nižih razreda osnovnih škola Vidovec i Tužno s ciljem da ukažu odraslima na potrebu očuvanja okoliša.

- U narednom razdoblju, Koordinacijski odbor na čelu s Leom Lesar-Dolenc nastavit će s provedbom projekata usmjerenih na poboljšanje života djece u svim segmentima na području općine Vidovec stvarajući im tako sigurno i poticajno okruženje - ističu iz Općine Vidovec.