Općina Vidovec: Potpisano 47 ugovora o stipendiranju učenika i studenata Foto: Općina Vidovec

Općina Vidovec: Potpisano 47 ugovora o stipendiranju učenika i studenata

Varaždinske vijesti | 19.2.2019. u 08:25h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama Općine Vidovec, uz nazočnost studenata, učenika i njihovih roditelja, predsjednika Općinskog vijeća Općine Vidovec Zdravka Pizeka i zamjenika načelnika Dubravka Zavrtnika, općinski načelnik Bruno Hranić potpisao je ugovore o dodjeli stipendija u školskoj/akademskoj godini 2018./2019.

Riječ je o ukupno 47 stipendija od čega je 36 stipedija za nadarene studente i učenike, šest stipendija po socijalnom kriteriju i pet stipendija za deficitarna zanimanja.

Podsjetimo, Općina Vidovec raspisala je krajem studenoga 2018. natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj godini  2018./2019. Sukladno odredbama nove Odluke o stipendijama, Općina Vidovec dodjeljuje tri kategorije stipendija: stipendije za nadarene učenike i studente, stipendije za učenike i studente po socijalnom kriteriju i stipendije za učenike i studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Prema spomenutoj Odluci porasle su i visine stipendije pa će tako učenici srednjih škola koji su polaznici obrazovnih ustanova na području Varaždinske i Međimurske županije dobiti stipendiju u iznosu od 300 kuna, učenici koji su polaznici obrazovnih ustanova izvan Varaždinske i Međimurske županije dobit će stipendiju u visini od 350 kuna, a oni koji se školuju u inozemstvu 400 kuna.

Studentima, polaznicima visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske i Međimurske županije dodjeljuje se stipendije u iznosu od 400 kuna, studentima koji studiraju izvan Varaždinske i Međimurske županije 450 kuna, dok će oni studenti koji studiraju u inozemstvu dobiti stipendiju u iznosu od 500 kuna.

Načelnik Hranić istaknuo je zadovoljstvo velikim brojem studenata i učenika koji su se javili na natječaj te im čestitao na uspjehu u obrazovanju. Također je napomenuo da će se sljedeće godine povećati iznosi za stipendije.