Općina Jalžabet podijelila stipendije za 42 studenta Foto: Općina Jalžabet

Općina Jalžabet podijelila stipendije za 42 studenta

I.D./Varaždinske vijesti | 13.2.2017. u 17:21h | Objavljeno u Društvo

Načelnik općine Jalžabet Mirko Magić i predsjednik Općinskog vijeća te saborski zastupnik Josip Križanić u petak 10. veljače podijelili su stipendije za 42 studenta.

15 studenata koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu primit će 2.850 kn stipendije, dok će 27 studenata koji studiraju u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Puli, Požegi, Osijeku i Celju primiti 3.950 kn, podijeljeno u tri rate.

Općinski čelnici prigodnim su govorom ohrabrili studente za napore koji im slijede u studiranju i čestitali im na dosadašnjim uspjesima, jer se stipendije dodjeljuju samo studentima koji ne ponavljaju godinu studija. Također su istaknuli kako Općina skrbi i za ostanak studenata u općini nakon studiranja, jer im osigurava zaposlenje u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, gdje su tražena zanimanja sa završenim fakultetom.

Općina priprema i izgradnju stanova za mlade obitelji po programu poticane stanogradnje, a trenutno je u izgradnji trgovački centar i benzinska pumpa pa će općina Jalžabet, istaknuli su, biti ugodno mjesto za život mladih obitelji.