Održano Županijsko natjecanje iz tehničke kulture, a ovo su najbolji mladi tehničari

IHR/Varaždinske vijesti | 9.3.2019. u 10:50h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

III. Osnovna škola Varaždin bila je domaćin županijskog natjecanja iz tehničke kulture u kojem je sudjelovalo ukupno 144 učenika. Učenici su se natjecali u kategorijama maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija, robotsko spašavanje žrtve, automatika, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina i radiokomunikacije.
U kategoriji „Maketarstvo i modelarstvo“ najuspješniji je bio Roko Mikulić iz OŠ Trnovec, a u kategoriji „Graditeljstvo“ Dora Androlić iz II. Osnovna škola Varaždin. U kategoriji „Strojarske konstrukcije“ najuspješniji je bio Šimun Ćosić iz OŠ Beletinec, a u kategoriji „Obrada materijala“ Lovro Maček iz OŠ Ivana Kukuljuvića Sakcinskog Ivanec.
Tin Šprem iz OŠ Gustava Krkleca Maruševec bio je najuspješniji u kategoriji „Elektrotehnike“, a u „Elektronici“ Ozren Pevec iz VI. Osnovne škole Varaždin. U kategoriji „Robotika2 najuspješniji je bio Jakob Terstenjak iz I. Osnovne škole Varaždin, dok je najuspješnija u kategoriji „Fotografija“ bila Ema Kokot iz OŠ Petrijanec. Juraj Kolarić iz VI. Osnovne škole Varaždin bio je najuspješniji u kategoriji „Robotsko spašavanje žrtve“, dok je u kategoriji „Automatika“ najuspješniji bio Luka Knapić iz OŠ Kneginec Gornji.
Anamarija Mrkonjić iz V. Osnovne škole Varaždin bila je najuspješnija u kategoriji „Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina“, dok je Ella Đakulović iz OŠ Tužno bila najbolja u kategoriji „Radiokomunikacije“.