Fakultet organizacije i informatike Foto: VV arhiva

Od srijede do petka Dani međunarodne suradnje na FOI-ju

Varaždinske vijesti | 7.5.2018. u 16:35h | Objavljeno u Društvo

Ove godine tradicionalni Dan međunarodne suradnje Fakulteta organizacije i informatike postaje trodnevni događaj pod nazivom FOI international days 2018, a održat će se od srijede, 9. do petka, 11. svibnja u Varaždinu.

Kako ističu iz FOI-ja, nakon prošlogodišnje proslave jubilarne 10. godišnjice dana međunarodne suradnje, čime je Dan međunarodne suradnje postao jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, vrijeme je za novi korak.

- Ove godine organiziramo trodnevni događaj pod nazivom FOI international days 2018, u sklopu kojeg nas očekuje mnoštvo zanimljivih predavanja i radionica, uz nezaobilazno druženje i umrežavanje. Tradicionalno ovaj događaj posjećuju zainteresirani djelatnici kako ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tako i ostalih sveučilišta i institucija u Hrvatskoj, što ga čini jedinstvenim - pojašnjavaju iz FOI-ja.

Prvi dan je predviđen za sastanke i umrežavanje te će za goste iz inozemstva biti organizirana vođena tura po Varaždinu i posjet novom studentskom domu. Osim 10-ak gostiju s nekoliko partnerskih sveučilišta iz Europe, u Varaždinu će cijeli tjedan boraviti i više od 20 nastavnika iz Kirgistana. Za njih će u okviru Erasmus+ projekta KyrMedu na kojem je FOI jedan od partnera, cijeli tjedan biti organizirane radionice i predavanja.

Središnji dan događanja bit će četvrtak, 10. svibnja, što je ujedno 11. dan međunarodne suradnje FOI-ja. Program će započeti u 10 sati predstavljanjem međunarodne i projektne suradnje FOI-ja, a nastavit će se predstavljanjem partnerskih sveučilišta iz pet europskih zemalja: Francuske, Slovačke, Španjolske, Slovenije i Rumunjske. Istovremeno će u prizemlju FOI-ja biti postavljeni štandovi gostujućih sveučilišta i fakulteta na kojima će zainteresirani studenti i nastavnici moći prikupiti informacije i promotivne materijale.

Paralelno će se, u četvrtak i petak, održavati pozvana predavanja te radionice za studente i nastavnike, a iz FOI-ja izdvajaju pozvano predavanje pod nazivom „Od Erasmusa do vlastitog poduzeća“ bivšeg studenta FOI-ja, Luke Klancira. Lukina priča zapravo je započela Erasmus razmjenom na Karl Franzens sveučilištu u Grazu, a danas je on uspješan mladi poduzetnik s mnoštvom zanimljivih projekata u tijeku.

- Također, za nastavnike FOI-ja organiziramo edukaciju za poboljšanje vještina održavanja nastave na engleskom jeziku i u multikulturalnom okruženju obzirom da sljedeće godine očekujemo veći priljev studenata iz inozemstva. Radionicu će održati Andreia Carita i Chie Misumi, stručnjakinje za interkulturalnu komunikaciju iz Amsterdama - dodaju iz FOI-ja.

Cijeli program FOI international days 2018 nalazi se na ovom linku.