O bolesnicima oboljelim od koronavirusa u KB Dubrava brinu i nastavnici sa Sveučilišta Sjever Foto: Ilustracija/Sveučilište Sjever

O bolesnicima oboljelim od koronavirusa u KB Dubrava brinu i nastavnici sa Sveučilišta Sjever

IHR/Varaždinske vijesti | 14.4.2020. u 17:37h | Objavljeno u Društvo

Nastavnici Odjela za sestrinstvo i fizioterapiju, studenti sestrinstva, kako i sadašnji, tako i bivši te studenti fizioterapije Sveučilišta Sjever aktivno su angažirani u radu Primarno respiratorno-intenzivističkog centra KB Dubrava namijenjenog za zbrinjavanje bolesnika oboljelih od COVID-19 virusa.

Kao što je poznato, s obzirom na specifičnu i novonastalu situaciju vezano za pandemiju koronavirusa, odlukom Vlade KB Dubrava prenamijenjena je u jedinstveni primarni respiratorno intenzivistički centar RH, kao najvažnija ustanova u Hrvatskoj za zbrinjavanje navedenih bolesnika.

- Klinika za anesteziju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu nastavna je baza i Sveučilišta Sjever, pa tako brojni nastavnici koji predaju na Sveučilištu Sjever paralelno u kumulativnom odnosu rade i u navedenoj ustanovi. U ovoj klinici svakodnevno se zbrinjavaju umjereno teški i vrlo teško pacijenti oboljeli od COVID-19 virusa, stoga je angažman i rad svih zaposlenika sada doista neprocjenjiv i značajan. Do sada je liječeno preko 40 pacijenata, a u radu, liječenju i skrbi za te bolesnike u Kliničkoj bolnici Dubrava sudjeluju i naši nastavnici i brojni studenti sestrinstva i fizioterapije. Nastavnici i mentori, studenti Sveučilišta Sjever, djelatnici KB Dubrava bore se za živote svakog od ovih ljudi zahvaćenih ovom bolešću. Rad i okolnosti vrlo specifičnih postupaka dosad nije bilo u teoriji, niti praksi kako u intenzivističkom liječenju, tako i njezi sestrinskih postupaka . O važnosti njihova angažmana govori i činjenica kako naši nastavnici nakon 24 satnih dežurstava provode nastavu na daljinu i tako u ovim teškom uvjetima i dalje nesebično prenose studentima svoja iskustva i znanje - objavljeno je na internet stranicama Sveučilišta Sjever.