Novi program Digitalne akademije od jeseni će biti dostupan i u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 10.7.2018. u 18:10h | Objavljeno u Društvo

Digitalna akademija, program digitalnog obrazovanja za djecu osnovnoškolskog uzrasta, iza sebe bilježi već dvije godine izuzetno uspješnog rada. Do danas je gotovo 3000 djece prošlo kroz Digitalnu akademiju u gradovima širom Hrvatske. U novu školsku godinu Digitalna akademija ulazi još ambicioznije – novi 8-stupanjski program, dostupan je u ukupno 26 hrvatskih gradova i na više od stotinu lokacija.

Gotovo 3000 djece osnovnoškolskog uzrasta tijekom protekle dvije godine sudjelovalo je u programu digitalnog obrazovanja prilagođenom njihovoj dobi – učili su rješavati probleme korištenjem kreativnih alata, kodirati i programirati, savladavali su osnove robotike, usvajali vještine zajedničkog rada na projektima i sigurnog korištenja tehnologije i interneta. Originalni, autorski program Digitalne akademije, Algebra od predstojeće školske godine širi u još veći broj gradova – njih 26 – i na gotovo stotinu lokacija širom Hrvatske.

Program Digitalne akademije značajno je osvježen za novu školsku godinu – na osam povezanih stupnjeva prilagođenih uzrastu, djeca koriste računala za kreativno izražavanje, savladavaju osnove robotike, svladavaju vještine poput programiranja kroz igru, uče kako koristiti 3D printere, kreirati virtualne stvarnosti, a rade i na zajedničkim projektima i prezentacijama pa se tako uče i vještinama timskog rada. Naglasak tijekom edukacije stavljen je i na sigurno korištenje računala te ponašanje na internetu.

Od nove školske godine program će biti dostupan i u Varaždinu, te u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Koprivnici, Bjelovaru, Šibeniku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru, Slavonskom Brodu, Puli, Karlovcu, Zaprešiću, Dugom Selu, Omišu, Dubrovniku, Sv. Ivanu Zelini, Križevcima, Pazinu, Sinju, Solinu i Novoj Gradiški. Popis gradova i lokacija kontinuirano se proširuje jer je interes djece i roditelja velik, pa je cjelovit popis potrebno potražiti na stranicama Digitalne akademije.

Fokus Digitalne akademije na kreativnom je i inovativnom obrazovanju te rješavanju problema korištenjem tehnologije, ali za sve male "digitalce", ne samo buduće programere ili robotičare.

Na Digitalnoj akademiji djeca stječu znanja koja im nisu dostupna kroz redovno obrazovanje, no čak i u situacijama kada već posjeduju određenu razinu digitalne pismenosti – jer samostalno već dobro koriste uređaje poput mobilnih telefona, tableta i računala – na Digitalnoj akademiji otkrivaju posve novi svijet, učeći o temama koje dotad nisu susretala i pretvarajući se iz konzumenata sadržaja u kreatore.

- Učenika koji stvara, uči i čini motivirat ćemo programiranjem, robotikom, razvojem računalnih igara i web dizajnom, ali i umjetničkim i jezičnim sadržajima, obrađenima na digitalan način. Za novu generaciju dizajnera, inženjera, programera i kreativaca svih vrsta najesen smo pripremili pregršt nove opreme: digitalne mikroskope, digitalne kamere, 3D printere, robote Qbot Robot Car for Scratch Arduino, robote Ozobot Bit, VR naočale, grafičke tablete i još mnogo toga - naglašava Sandra Tomaš, voditeljica programa Digitalne akademije u Algebri.

Zbog ograničenog broja mjesta i iznimno velikog interesa koji se očekuje za početak nastave Digitalne akademije i u novoj školskoj godini, Algebra je već sada otvorila upise. Za rezervaciju mjesta na Digitalnoj akademiji i više informacija, potrebno je posjetiti njihovu web stranicu.

DA-Algebra_16.jpg

DA-Algebra-_18.jpg

Algebra_DA_promocija_02.jpg