Novi Marof: Najmlađa čitateljica Ena Benković otvorila gradsko natjecanje u čitanju naglas

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 17:04h | Objavljeno u Društvo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof treću godinu zaredom, 25. i 26. listopada, održano je natjecanje u čitanju naglas kojeg je prije službenog natjecateljskog dijela, otvorila najmlađa čitateljica Ena Benković, učenica 1.B razreda OŠ Novi Marof čija je mentorica bila učiteljica Ljubica Bešenić.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije, mlađoj – za učenike od 3. do 5. razreda, i starijoj – za učenike od 6. do 8. razreda, a svojim nastupom i tehnikom čitanja Ena je pokazala da bi itekako mogla sudjelovati i u natjecateljskom dijelu mlađe kategorije.

Ena je pročitala ulomak iz slikovnice Božidara Prosenjaka "Pudlica to najbolje zna" i oduševila male i velike čitatelje.

-Drama prvoga zubića pretvorila se u radost i smijeh, a Ena je – osim što nas je razveselila i pokazala da i neki prvašići odlično čitaju razbila tremu i početnu nesigurnost učenika koji su nastupili u natjecateljskom dijelu - ističu organizatori dodajući da su sigurni da će Ena, kad još malo poraste, biti uspješna u ovom natjecanju, a možda je već ovim nastupom potaknula i drugu djecu da se okušaju u čitanju naglas.

Inače, OŠ Novi Marof ima predstavnike za županijsku razinu koja će se održati 3. studenoga također u novomarofskoj gradskoj knjižnici, a to su Laura Đurin, učenica 5. razreda PŠ Remetinec te Fran Rabuzin i Daria Gazdek, učenici OŠ Novi Marof.