Novi EU projekt Gospodarske škole namijenjen prekvalifikaciji dugotrajno nezaposlenih Foto: Ilustracija

Novi EU projekt Gospodarske škole namijenjen prekvalifikaciji dugotrajno nezaposlenih

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.2.2018. u 11:52h | Objavljeno u Društvo

Gospodarska škola Varaždin od 25. siječnja u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava "Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti", provodi projekt pod nazivom "Prekvalifikacijom do posla".

Ukupna vrijednost projekta je 1.465.955,38 kuna od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima Europske unije, a 15 posto sredstvima Državnog proračuna.

Gospodarska škola Varaždin projekt provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te je cilj ovog projekta omogućiti povećanje razine znanja, vještina i kompetencija te jačanje konkurentnosti na tržištu rada 40 dugotrajno nezaposlenih osoba starijih od 34 godine upisom u postupak prekvalifikacije za zanimanja Kuhar i Slastičar.

- Pozivamo sve dugotrajno nezaposlene osobe, starije od 34 godine, sa završenom srednjom školom da se priključe ovom projektu te na taj način steknu novu kvalifikaciju i povećaju mogućnost zapošljivosti - poručuju iz Gospodarske škole, dodajući da je vrijeme provedbe projekta 24 mjeseca.