Trnovec Bartolovečki: Raspisan natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2019./2020. Foto: Općina T. Bartolovečki

Trnovec Bartolovečki: Raspisan natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2019./2020.

M.N./Varaždinske vijesti | 23.10.2019. u 12:19h | Objavljeno u Društvo

Općina Trnovec Bartolovečki raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima, Studenti koji studiraju u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji deset će mjeseci dobivati mjesečni iznos od 500 kuna, a oni koji studiraju u drugim dijelovima Hrvatske ili inozemstvu dobivat će mjesečno 700 kuna. Inače, ovi su iznosi povećani od prošle akademske godine.

Pravo sudjelovanja u natječajnom postupku za dodjelu stipendije imaju studenti s prebivalištem na području Općine Trnovec Bartolovečki koji imaju status redovitog studenta i nisu korisnici neke druge stipendije za vrijeme korištenja stipendije koju dodjeljuje Općina. Natječajem su propisani i uvjeti za sudjelovanje u natječajnom postupku po socijalnom programu odnosno prosjek ocjena prema godini studija. Osnovni kriteriji za dodjelu stipendija po socijalnom programu su uspjeh na studiju, socijalni status studenta te dodatni kriteriji prvenstva. Uvjet za sudjelovanje u natječajnom postupku za dodjelu stipendije nadarenim studentima je da je prosjek ocjena na prethodno završenoj prvoj godini studija, odnosno s prethodno završenih godina studija najmanje 4,00.

- Općina Trnovec Bartolovečki dodijelit će ukupno 22 stipendije studentima po socijalnom programu, dok će svi nadareni redoviti studenti dobiti stipendije ako im je prosjek ocjena na prethodno završenoj prvoj godini studija, odnosno s prethodno završenih godina studija najmanje 4,00 - najavio je načelnik Općine Zvonko Šamec.

Natječaj je otvoren do 6. studenog 2019. godine, a prijavu podnosi student osobno i dostavlja u pisanom obliku (na obrascu) s priloženom dokumentacijom poštom preporučeno na adresu: Općina Trnovec Bartolovečki, Trnovec, Bartolovečka 76, 42202 B. Trnovec ili neposrednom predajom u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine u zatvorenoj omotnici s napomenom: „Ne otvaraj“ – prijava za dodjelu stipendije. Obrazac prijave nalazi se na internetskoj stranici Općine, na kojoj se mogu pronaći i detaljne informacije iz natječaja: http://www.trnovec-bartolovecki.hr/index.php?content=Natjecaji