Nastavlja se sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola Foto: VV arhiva / ilustracija

Nastavlja se sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola

I.D./Varaždinske vijesti | 30.12.2016. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je da i u razdoblju siječanj - lipanj 2017. godine nastavlja s programom sufinanciranja prijevoza redovitih učenika srednjih škola.

Pravo na sufinanciranje 75 posto troškova međumjesnog javnog prijevoza, kao i u prethodnom razdoblju, ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od adrese prebivališta odnosno boravišta do adrese škole iznosi više od pet kilometara.

Učenicima članovima kućanstava koja su korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi, financirat će se 100 posto cijene mjesečne učeničke karte. Učenicima u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi te drugim strukovnim programima sa stručnom praksom, sufinancirat će se odnosno financirati mjesečna karta, odnosno pojedinačne karte za dane pohađanja praktične nastave i vježbi te stručne prakse u mjesecu uzimajući u obzir najpovoljniji iznos.